2017. október 27., péntek

Kávés panna cotta csokoládéöntettel.




A napokban kaptam egy meglepetés csomagot, melyben több üveg MARESI kávétej lapult. Egy előző blogbejegyzésben már írtam is róla, ha érdekel akkor erre a linkre kattintva elolvashatod. Az ebéd utáni kávémba is szívesen öntök belőle, mert igazi ízélményt nyújt a kávé finom, és selymes lesz tőle, de azért szerettem volna süteménybe, vagy éppen egy desszertbe is belerejteni. Végül úgy döntöttem, hogy kávés panna cottát készítek, mivel nem túl bonyolult, igencsak szeretjük, így aztán igazán jó ötletnek bizonyult. Bizony jó ötlet volt, mert a kávétejtől még selymesebb, és krémesebb lett. Tálaláskor csokoládéöntettel és reszelt csokoládéval kínáltam, melynek bizony nehéz lett volna ellenállni. A MARESI kávétejek között mindenki talál kedvére valót, mellyel még élvezetesebbé teheti a kávézást, vagy éppen elkészítheti ezt a finom panna cottát.

A MARESI nyereményjátékán pedig bárki részt vehet, és egy kis szerencsével meg is nyerheti az értékes ajándékok egyikét.

Ehhez nincs is más dolgod mint vásárolni legalább 1 db bármilyen kiszerelésű Maresi kávétejet. Ezután a vásárlást igazoló blokkon szereplő AP kódot töltsd fel december 7.-ig a www.maresijatek.hu weboldalon, és már részt is veszel a játékban.
A nyereményjáték 2017. október. 01-től -- november 30.-ig tart. Sorsolás 2017. december 12.-én.






 Hozzávalók 6 db formához:

3 dl MARESI kávétej
3 dl tej (2,8 %-os)
1 cs NESCAFÉ 
8 dkg barna cukor
2 cs vaníliás cukor
20 gramm porzselatin


A kávét keverjük simára egy kevés langyos tejjel.

A maradék tejhez adjuk hozzá a MARESI kávétejet, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd a simára kevert kávét.

Kevergetve melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint. 

Ezután kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép sima legyen.

A formákat nagyon vékonyan kenjük ki olajjal, ízlés szerint töltsük fel a zselatinos kávéval, majd hagyjuk hűlni. (Én olajba mártottam az ujjamat, majd úgy kentem ki a formákat. Így dermedés után  könnyen kitudjuk majd önteni a formából)

Amikor a panna cotta már éppen csak langyos, tegyük be a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.




 Csokoládéöntet hozzávalói:

1 dl MARESI kávétej
5 dkg csokoládé (70%-os)


A kávétejet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd keverjük simára, és hűtsük éppen csak langyosra.

Érdemes közvetlenül tálalás előtt elkészíteni a csokoládéöntetet, mert különben állás közben megdermed. (ha mégis megdermedne, tegyük fel a tűzre, és kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)




Tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, és egy pár pillanatra állítsuk a formát meleg vízbe, majd egy mozdulattal fordítsuk át a tányérra.

A tányéron lévő panna cottát ezután csorgassuk körbe a csokoládéöntettel, ízlés szerint reszelhetünk rá még csokoládét, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése