2018. április 7., szombat

Tejfölös-sajtos csirkecomb barna rizses rizibizivel.




Egyszerű hétvégi ebéd, melyhez a csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. A puhára párolódott húsra kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos-kukoricalisztes keveréket, majd süssük szép pirosra. Ameddig a combok szép pirosra sülnek, elkészül a rizibizi is. Mivel barna rizst használtam, így a főzési idő is jóval tovább tartott..... Tálaláskor pedig ízlés szerint kínálhatunk mellé pl. salátát, csemegeuborkát...





Hozzávalók a csirkecombhoz:

4 db csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő
 őrölt fehér bors
majoránna
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 tk kukoricaliszt (v. búzaliszt)
1 kk füstölt pirospaprika
1 dl víz
3-4 ek sertészsír


A csirkecombot dörzsöljük be a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a majoránnával, majd hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják. (én este befűszereztem, majd a hűtőben pihent sütésig)

A tepsit kenjük ki a zsírral, öntsük bele a vizet, helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat, majd fedjük le fóliával mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára a húst. 

A tejfölt ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a füstölt pirospaprikát, a reszelt sajtot, majd keverjük alaposan össze.

Ezután vegyük ki a sütőből a puhára párolódott combokat, kanalazzuk rá a tejfölös-sajtos keveréket, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.





Barna rizses rizibizi hozzávalói:

1 cs előfőzött barna rizs
20 dkg zöldborsó
2 ek étolaj


A rizst kezdjük el a tasakon található leírás szerint főzni, majd a főzési idő lejárta előtt kb. 5-6 perccel, adjuk hozzá a zöldborsót, és így főzzük készre.

Amikor a rizs puhára főtt, emeljük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd keverjük össze az előzőleg felmelegített étolajjal. 

A zöldborsót öntsük egy szűrőbe, szintén alaposan csepegtessük le, majd adjuk hozzá a rizshez. Ízlés szerint sózzuk, és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor kanalazzuk a rizibizit a tányérra, helyezzünk mellé egy pirosra sült csirkecombot, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése