2018. február 28., szerda

Zöldséges-tonhalas rétes.




A mai ebédünket egyszerű sós rétesnek mondanám, igaz nem rétestésztát, hanem Tante Fanny  leveles tésztát használtam hozzá.... A zöldséges töltelék elkészítéséhez brokkolit, karfiolt, és sárgarépát főztem roppanósra, majd az apróra vágott főtt tojással, és a fűszeres krémsajttal óvatosan összeforgatva került a tésztára a tonhallal együtt. Ezután már nem volt más dolgom vele, mint fél óra alatt ropogósra sütni, majd felszeletelve tálalni.




Hozzávalók.

1 db tonhalkonzerv (sós lében)
25 dkg brokkoli és karfiol vegyesen
1 db sárgarépa
3 db főtt tojás (nagy)
1db Philadelphia krémsajt (natúr)
1 tk magos dijoni mustár
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2 tk szezámmag a szóráshoz
1 kisebb tojás a lekenéshez





A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A karfiolt és a brokkolit szedjük rózsáira. (ízlés szerint fagyasztott zöldségeket is használhatunk)

A brokkolit, a karfiolt, és a sárgarépát enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd alaposan csepegtessük le, és hűtsük ki. Az előzőleg megfőzött tojást vágjuk fel apróra. A tonhalat tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.

A krémsajthoz adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze. 

Ezután keverjük hozzá az apróra vágott főtt tojást, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett, kihűlt brokkolit, karfiolt, és sárgarépát majd óvatosan forgassuk össze.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd kb. a közepére kanalazzuk rá a krémsajtos-zöldséges masszát.

Ezután borítsuk be az alaposan lecsepegtetett tonhallal, majd hajtsuk be a tészta két szélét hogy sütés közben a töltelék ne tudjon majd kifolyni, és óvatosan tekerjük fel. 

A megtöltött tésztát a sütőpapírral együtt, emeljük át egy gáztepsire, majd a tetejét villával pár helyen böködjük meg, kenjük le felvert egész tojással, és szórjuk meg szezámmaggal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten kb. 35 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk hűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
 
 
 1 adag tápanyagtartalma:
 
Energia:186 kcal
 
Fehérje: 7 g
 
Zsír: 13 g
 
Szénhidrát: 10 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése