2017. március 22., szerda

Tejfölös-virslis krumplileves.




Ez a hét nálunk lehet hogy a levesekről szól majd, mivel megint egy egyszerű, ám finom levest főztem ebédre. A zöldséges krumplilevest igencsak szeretjük, most pl. került bele még virsli is. A virsliből azért egy jobb minőségűt válasszunk, de ízlés szerint ki is hagyhatjuk. A zöldségek bő fél óra alatt puhára főttek, majd fokhagymás rántással berántottam, egy nagy adag tejföllel ízesítettem, és már tálalhattam is.




Hozzávalók:

50 dkg krumpli
2-3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 tk ételízesítő
só (ízlés szerint)
2 dl tejföl
2 ek liszt
3 ek olaj
2 tk pirospaprika
4 db virsli
1,5 l víz




A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Ezután tegyük bele egy edénybe a feldarabolt zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük még a krumpli és a sárgarépa megpuhul. (én kb. 30 percig főztem)

Közben készítsük el a rántást. 
Hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemle színűre. 

Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a pirospaprikát, adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát, majd hagyjuk hűlni.

A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd adjuk hozzá a kihűlt rántáshoz, és keverjük simára. 

Ezután öntsük hozzá a forrásban lévő leveshez, adjuk hozzá a felkarikázott virslit, ha szükséges ízesítsük még egy kevés sóval, és főzzük még pár percig, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése