2016. július 1., péntek

Snidlinges túrókrémmel töltött sonka.




A rohanós hétköznapokon nem mindig van idő arra hogy leüljünk reggelizni, de ezt pótolhatjuk a hétvégén, amikor együtt a család. Mivel igencsak meleg van, így ez a túróval töltött sonkatekercs, paradicsommal, paprikával, friss péksüteménnyel remek választás lehet. A fűszeres túrót akár már előző este elkészíthetjük, majd jól zárható dobozban a hűtőben tároljuk. Így az ízek is kellően összeérnek, és reggeli előtt már nincs más dolgunk mint megtölteni a sonkaszeleteket, és már tálalhatjuk is. 






 Hozzávalók:

2 cs feketeerdei füstölt sonka
25 dkg tehén túró
1-2 ek tejföl
1 kisebb csokor snidling
őrölt fehér bors
köménymag





A túrót villával törjük össze, majd adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a köménymaggal, majd keverjük alaposan össze. (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen az elkészült túrókrém)

Ezután keverjük hozzá az apróra vágott snidlinget, és ha szükséges ízesítsünk utána.

Vágjunk le egy darab folpack fóliát, majd helyezzünk rá egy szelet sonkát. Ezután tegyünk rá egy kanálka túrókrémet, majd a fólia segítségével tekerjük fel.

Az elkészült tekercseket ízlés szerint kössük át egy nagyobb szál snidlinggel, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.

Tálalás előtt kb. 10 perccel vegyük ki a sonkatekercseket a hűtőből, hogy ne legyenek túl hidegek, majd ízlés szerint péksüteménnyel, paradicsommal, paprikával..... kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése