2016. május 7., szombat

Sült kolbász köménymagos kelkáposztával és krumplipürével.





Egyszerű hétvégi fogás, melyet bő fél óra alatt elkészíthetünk, és már tálalhatjuk is. Én kelkáposztával készítettem, de ízlés szerint friss, zsenge levelű édes káposztát is választhatunk, mert mindkettő jól illik a tejfölös-mustáros szafthoz, és a sült debrecenihez. A köretet is ízlés szerint választhatjuk meg, én pl. krumplipürét készítettem, de rizzsel, esetleg kuszkusszal is tálalhatjuk.






 Hozzávalók:

6 db debreceni
2 db vöröshagyma (nagy)
1 db kisebb kelkáposzta
3 dl csirkealaplé
2 dl tejföl
2 tk egész köménymag
2 tk magos dijoni mustár 
2 ek olívaolaj
3 dkg vaj






Forrósítsunk fel 1 ek olajat, tegyük bele a kolbászokat, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (sütés közben többször forgassuk meg, hogy egyformán süljön)

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.  A káposztát vágjuk fel 6 részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.

A maradék olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg sóval, majd néha megkeverve pároljuk aranybarnára.

Ezután a hagymát szórjuk meg a köménymaggal, majd pirítsuk együtt 1-2 percig.

Ezután tegyük rá a káposztaszeleteket, öntsük fel az alaplével, fedjük le és pároljuk pár perc alatt puhára a káposztát, majd óvatosan szedjük ki egy tányérra.

A visszamaradt hagymás szafthoz adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, forraljuk össze, majd tegyük bele a káposztát, és a sült kolbászt is. Ezután főzzük pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön, és az ízek összefőjenek. (közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad, mert különben összetörik a káposzta)






Közben ízlés szerint készítsük el a krumplipürét, vagy esetleg rizst, kuszkuszt......

Tálaláskor kanalazzunk a tányérba pár kanál hagymás-szaftot, helyezzük rá a káposztát, a kolbászt, és a krumplipürét, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése