2016. május 24., kedd

Spárgás-sajtos vendégváró.




A napokba a facebook-on egy egyszerűen, és gyorsan elkészíthető vendégváró finomságra hívta fel a figyelmemet Ági (Ági, aki főz), és mivel nagy spárgarajongó vagyok, így semmiképpen nem hagyhattam ki ezt a recept sem. Nem kell hozzá semmi más, mint előnyújtott leveles tészta, mozzarella, egy csomag lehetőleg zöld spárga, ízlés szerint só, bors, és már készülhet is a vendégváró. Ha olyan vendéget várunk aki szereti a spárgát az biztosan imádni fogja, ha pedig olyan vendég érkezik aki még nem kóstolta, lehet éppen az első kóstolás után fogja megkedvelni. Persze azért nem kell ahhoz vendégeket várni, a saját magunk kedvéért is pikk-pakk megsüthetjük.






 Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
1 cs zöld spárga
2 db mozzarella
őrölt színes bors 






A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét. Ezután mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.

A mozzarellát vágjuk fel vastagabb szeletekre.

Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel hat egyforma darabra, majd helyezzünk rá pár darab spárgát.

Ezután sózzuk, borsozzuk, majd tegyük rá a felszeletelt mozzarellát.

Ismét sózzuk, és borsozzuk, majd a túlnyúló tésztát vágjuk be pár helyen, és hajtsuk rá a sajtra úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást a tésztacsíkok.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. A zsenge spárga a ráolvadt sajttal, és a ropogósra sült leveles tésztával nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése