2016. május 28., szombat

Eperfagyi három hozzávalóból.





Szikrázó napsütés, 30 fok körüli hőmérséklet, mi más is esne ilyenkor a legjobban, mint egy finom fagyit elkanalazgatni. Ehhez persze nem kell rögtön a cukrászdába indulni, elég ha otthon fellelhető egy doboz vaníliás jégkrém, egy adag szép piros, és édes nap érlelte eper, valamint némi tejszínhab. Fagylaltgépre sincs szükségünk, mert csak robotgéppel kell habosra keverni a hozzávalókat, majd pár órára betenni a fagyasztó. Amikor a fagyalaltunk pedig már kellően megdermedt, tálalhatjuk, és pl. egy hűvöst adó fa árnyékában már kanalazhatjuk is.






Hozzávalók:

1 db Algida Big Milk vaníliás jégkrém (v. ízlés szerinti)
20 dkg eper
2 dl Hulala (v.habtejszín)






A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk pár percig szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit fellágyuljon.

Az epret folyó víz alatt mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá.

Amikor a jégkrém állaga már kissé lágyabb, adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

Ezután apránként adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot és robotgéppel keverjük alaposan össze, majd tegyük be pár órára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.

Közben legalább kétszer vegyük ki a fagyasztóból, és robotgéppel keverjük át.

Tálalás előtt az elkészült eperfagyit vegyük ki a fagyasztóból, majd kanalazzuk fagylaltos kehelybe, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése