2015. december 11., péntek

Bounty szelet.




Bevallom a Bounty csokoládét nagyon szeretem, sőt a kókuszos sütemények is a kedvenceim közé tartoznak, így természetesen ez a finom sütemény is. A két tésztalap közé egy habos-kókuszos krém került, majd sütés után került rá a vaníliás-pudingos krém, és az elmaradhatatlan csokoládé. A végeredmény pedig egy igazán könnyű, krémes sütemény mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ünnep előtt már pár nappal megsüthetjük, így az ízek még jobban összeérnek, és garantáltan senki nem tudd majd neki ellenállni.






 Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:

25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
8 dkg porcukor
1,5 dkg kakaó
1 cs sütőpor
1 tojássárga (nagy)
1 dl tej


A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba, adjuk hozzá a felkockázott margarint, és kezdjük el összemorzsolni. 

Ezután keverjük hozzá a porcukrot, és a kakaót, majd adjuk hozzá a tojássárgát, és a tejnek a felét. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és a maradék tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (a tejet mindenképpen apránként adjuk hozzá, mert a liszttől függ, hogy kevesebb, vagy esetleg több kell bele)

A tésztát ezután osszuk el  két egyenlő részre, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki enyhén lisztezett sütőpapíron tepsi méretűre.

Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe, majd kenjük rá a kókuszos tölteléket.





 Kókuszos töltelék hozzávalói:

 20 dkg kókuszreszelék
5 db tojásfehérje (nagy)
12,5 dkg porcukor



A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a porcukrot, hogy kemény habot kapjunk.

Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd keverőkanállal, óvatosan keverjük össze a habbal. 

A tepsiben lévő tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszos-habot, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.




Pudingos krém hozzávalói:

 2 cs vaníliás pudingpor
4 db tojássárga
3 dl tej
20 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor


A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, a tojássárgákat, és szintén keverjük simára.

Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt, főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük habosra a margarinnal, majd apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is.

Végül egyenletesen kenjük rá a teljesen kihűlt tésztára a pudingos krémet, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.






Csokoládé ganache hozzávalói:

12,5 dkg étcsokoládé (70%-os)
2 dkg vaj
1 dl habtejszín (v. Hulala)


A csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel. 

Ezután vegyük ki a hűtőből a süteményt, és egyenletesen kenjük rá a csokoládékrémet, majd hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Igazi krémes finomság, mely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.


6 megjegyzés:

  1. Utánaszámoltam, 18 éve sütöm ezt a süteményt!, nagyon szeretem, valóban ünnepi jellegű és nagyon finom. Egy kicsit eltér a receptünk, de nagyon hasonló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, az bizony nem most volt!! Érdemes lenne akkor újra megsütnöd, biztosan nagy sikere lenne. Én is ritkán sütöm, mert olyan finom, hogy nem tudom abbahagyni.:)

      Törlés
  2. Szólj, ha van még hely az asztalnál, a kókuszos nekem is nagy kedvencem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Te részedre mindig fent van tartva egy hely, gyere szívesen megvendégellek!:)

      Törlés
  3. Húsvétra ezt sütöttem ,nagyon izlett mindenkinek!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Borbála, nagyon köszönöm hogy megsütötted, és örülök hogy ízlett mindenkinek. Nálunk nagy kedvenc. :)

      Törlés