2015. július 16., csütörtök

Camembert diós panírban áfonyamártással.




Nagyon ritkán készítek rántott sajtot, camembert meg még annál is ritkábban, pedig mindegyiket szeretjük. A napokban bevásárlás közben megakadt a szemem a camembert sajton, és mivel az ára is igen kedvező volt, gondoltam meg is van, hogy mit készítek ebédre. A sajt végül diós-zsemlemorzsás panírt kapott, és mivel elég nagy darabok voltak, így nekünk bőven elég volt hozzá az áfonyamártás.(meg nem is tudnám eldönteni, hogy milyen köret is illene mellé) Mivel a sajtot sütés után rögtön tálalni kell, mert csak akkor lesz jó folyós a közepe, így először az áfonyamártást készítettem el, majd csak utána paníroztam, majd sütöttem meg a camembert. Az egész pedig nem tartott fél óránál tovább, és már tálalhattam is.







Hozzávalók az áfonyamártáshoz:

1 cs aszalt vörös áfonya
2 dl édes vörösbor
4 dl víz
ízlés szerint cukor
1 cs vaníliás cukor
1 db fahéj
1 db csillagánizs
1 ek citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 ek étkezési keményítő (+ 1-2 ek víz)


Az áfonyát tegyük fel főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal, és a fűszerekkel. Kisebb lángon főzzük kb. 10 percig.

Az étkezési keményítőt keverjük simára a vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk az áfonyához. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt sűrítsük be, majd hűtsük ki.






Hozzávalók:

2 db camembert (nagy)
3 db tojás
liszt
4 ek zsemlemorzsa
4 ek aprított dió
csipet szerecsendió
csipet őrölt fehér bors
olaj a sütéshez


A tojásokat ízesítsük a sóval, szerecsendióval, az őrölt borssal, majd  keverjük alaposan össze.

A diót tegyük bele az aprítóba, és ízlés szerint aprítsuk fel. (késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk)
Ezután keverjük össze a liszttel.

A camembert először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba. Ezután újra forgassuk bele a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig forgassuk bele a diós-lisztbe, majd tenyérrel óvatosan nyomkodjuk rá.

Az olajat forrósítsuk fel, majd helyezzük bele a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra.(átfordítás közben vigyázzunk nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor kifog folyni a panírból)
 Ezután óvatosan vegyük ki az olajból, majd helyezzük törlőpapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálaljuk rögtön a kisült sajtot, az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése