2015. június 17., szerda

Spárgás-túrós levél.




Sajnos végéhez értünk a spárgaszezonnak, így ez az idei utolsó recept melyet elkészítettem. A készen vásárolt leveles tésztának köszönhetően csak a fűszeres-túrós tölteléket kellett összekeverni, és a spárgát pár perc alatt előfőzni. A spárgát ritkán főzöm elő, mert ha friss, és zsenge akkor a sütési idő alatt megpuhul, de most inkább az előfőzés mellett döntöttem. Így sem tartott bő fél óránál tovább, és már tálalhattam is a ropogósra sült, túrós töltelékkel töltött tésztát, melyhez nagyon jól illet a spárga. (további spárgával készült receptek a linkre kattintva megtalálhatóak)





 Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
1 cs spárga (kisebb)
25 dkg túró
10 dkg reszelt sajt
1 db tojás
őrölt fehér bors
szerecsendió (csipet)





A spárgát hajlítsuk meg, majd törjük le a fás részét. Ezután alaposan mossuk meg, majd öntsük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje. Forrásponttól számítva, főzzük 4-5 percig, majd szűrjük le, és öntsünk rá hideg vizet, hogy minél előbb lehűljön. (vigyázzunk nehogy túlfőzzük)

A túróhoz adjuk hozzá a reszelt sajt felét, az egész tojást, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd keverjük alaposan össze.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk fel négy egyforma darabra. Ezután a szélétől kb. 2 cm-re vágjuk körbe úgy, hogy figyeljünk arra, hogy a tésztát ne vágjuk át egészen.
A tésztalapokat ezután tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Az összekevert túrós tölteléket ezután osszuk el, és kenjük rá a négy tésztalapra, majd rakjuk rá az előzőleg megfőzött spárgát. Ezután szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése