2015. június 29., hétfő

Cukkinis-kolbászos tészta.




A kertben a cukkini bokrok végre ellátnak bőséges terméssel, így mostantól igen sokszor készül majd a konyhámban egy-egy cukkinis finomság. Kezdjük a hetet pl. egy nagyon egyszerű, kb. fél óra alatt elkészíthető cukkinis-kolbászos tésztával. Mivel a zsenge cukkininek, és a kolbásznak a sütéséhez sem kell pár percnél több idő, és a tészta is hamar megfől, így tényleg gyorsan elkészül, és már tálalhatunk is.






Hozzávalók:

1 zsenge cukkini
2 db debreceni 
10 dkg metélt tészta
3 db tojás
10 dkg füstölt sajt
2-3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
csipet szerecsendió (el is hagyható)
2 ek olívaolaj






A cukkinit ízlés szerint kockázzuk fel. A kolbászt vágjuk vékony karikákra. A sajtot reszeljük le.

A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a reszelt sajt több mint a felét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd alaposan keverjük össze.

A tésztafőzéshez tegyük fel a vizet forrni, majd főzzük ki a tésztát. (vigyázzunk nehogy túlfőzzük a tésztát)
Ameddig a tészta fől, készítsük elő a cukkinit, és a kolbászt.

Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, és pároljuk pár percig. 

Ezután adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt, és szintén pároljuk pár percig, majd nyomjuk bele a fokhagymát, és süssük még pár pillanatig, de figyeljünk nehogy a fokhagyma megégjen.

Ezután szűrjük le a közben megfőtt tésztát, majd adjuk hozzá a cukkinis kolbászhoz, és keverjük össze. 

Zárjuk el a gázt, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket, és óvatosan forgassuk össze, hogy jól bevonja a tésztát. (nyugodtan zárjuk el a gázt, mert a tojásnak annyi hő éppen elég ahhoz hogy rásüljön a tésztára)

Tálaláskor szedjük az elkészült cukkinis-kolbászos tésztát tányérra, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és úgy kínáljuk.


2 megjegyzés:

  1. Az úgy volt, hogy maradt egy adag spagettim. A Zuram a sajtost nem igazán szereti, a mákost igen, de nem ilyen tésztával. Közben a kertben találtam egy tökéletes korban lévő cukkinit, így beírtam a keresőbe, hogy cukkinis tészta. És láss csodát!! Hát nem kidobott egy szuper receptet?? Parasztkolbászom volt itthon, úgyhogy gyorsan nekiálltam a villám-ebéd készítésnek :) Nagyon finom volt!!Köszi az ötletet drága Gizi!!:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Sylvia, agyon örülök, hogy megint az én receptemmel találtad szembe magad, és köszönöm hogy el is készítetted. Jó régen volt már nálunk, de éppen van a kertben hozzá cukkini, igaz most sárga, de azzal is finom lesz, mert hétfőn bizony ez lesz az ebéd. :)

      Törlés