2015. május 28., csütörtök

Spárga, füstölt sajt, és leveles tészta.




A recept leírás, és fotók készítése szinte több időt vett igénybe, mint ennek az egyszerű spárgás-sajtos leveles tésztának az elkészítése. A készen megvásárolható leves tésztára csak rá kell pakolni a spárgát, majd a fűszeres olajjal meglocsolni, sajttal megszórni, és irány a sütő. Jó húsz perc múlva pedig már tálalhatjuk is a frissen illatozó,  pirosra sült, ropogós-spárgás tésztát.







Hozzávalók:

1 cs leveles tészta  
zöld spárga (ízlés szerint)
15 dkg füstölt sajt
őrölt színes bors
1 ek citromlé
2 ek olívaolaj
1 kisebb tojás a lekenéshez






A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra.

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.

Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, frissen őrölt színes borssal, és a citromlével, majd öntsük rá az alaposan lecsepegtetett spárgára, és forgassuk össze. Ezután hagyjuk kicsit állni.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyan felszeletelt sajtot. Ezután a sajt szélénél egy csíkban, kenjük le a felvert tojással, majd hajtsuk rá a tésztát, és kicsit nyomkodjuk le, majd a ráhajtott tésztát, szintén kenjük le tojással.

Ezután helyezzük rá a tésztára a spárgát, majd locsoljuk meg a visszamaradt fűszeres olajjal, és reszeljük rá a megmaradt füstölt sajtot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőben, süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és melegen kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése