2015. április 25., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Csípős sült kolbász lila hagymával és krumplipürével.




Hétvégére megint egy egyszerűen, és a sütőben elkészíthető receptet hoztam. Nem kell hozzá más mint pár darab fűszeres debreceni, néhány lila hagyma, és egy enyhén csípős, fűszeres pác. A hagymát pár perc pácolás után a kolbásszal együtt szép pirosra sütöttem, majd a szaftból egy szintén csípős mártást készítettem. Tálaláskor krumplipürével kínáltam, de ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá, vagy éppen pár szelet friss kenyérrel fogyaszthatjuk, tunkolhatjuk.







 Hozzávalók:

4 db debreceni
4-5 db lila hagyma
1 tk szójaszósz
1 tk worcestershire szósz
2 tk Erős Pista (paprikakrém)
2 dl étolaj
2 tk liszt
1 dl erőleves
1 mk csípős Piros Arany
 





A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel.

Az olajat keverjük össze a szójaszósszal, a worcestershire szósszal, az erős paprikakrémmel, és ízlés szerint sóval, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és hagyjuk 10-15 percig állni.

Egy tepsi közepébe helyezzük egymásmellé a kolbászokat, majd villával pár helyen böködjük meg. Ezután tegyük köré a bepácolt hagymát, és öntsük rá a fűszeres olajat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt süssük szép pirosra.(sütés közben egyszer forgassuk át a kolbászokat, hogy mindenhol szép pirosra süljenek)

Amikor a kolbász és a hagyma készre sült, akkor vegyünk ki a zsiradékból 4-5 evőkanálnyit, majd tálalásig tartsuk melegen.

A zsiradékot hevítsük fel, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel az erőlevessel, adjuk hozzá a Piros Aranyat, majd keverjük simára. Állandó keverés mellett, kissé sűrítsük be.

Közben készítsünk krumplipürét, vagy ízlés szerinti köretet.

Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, majd helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, és a lila hagymát, majd locsoljuk meg az enyhén csípős szafttal, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése