2015. február 13., péntek

Meggyes csokoládékrémmel töltött bonbon.




Holnap már február 14-e és ezzel el is érkeztünk a Valentin naphoz. Erre az alkalomra hoztam egy igen egyszerűen, és gyorsan elkészíthető bonbont, ha éppen nincs kedvünk nagyobb sütkérezésbe belefogni. Ez a bonbon valóban nagyon egyszerű, mivel a csokoládét csak fel kell olvasztani, majd a szilikonformákat egy ecset segítségével bevonni. Ezután megtölteni az elkészített meggyes csokoládékrémmel, majd lezárni a szintén felolvasztott csokoládéval. A hűtőben rövid idő alatt teljesen megdermed, és már fogyaszthatjuk is. Egy szép díszcsomagolásban pedig megajándékozhatjuk vele kedvesünket, családtagjainkat, vagy éppen az ismerőseinket. (további Valentin napi receptek erre a linkre kattintva megtalálhatóak)







 Hozzávalók 

25 dkg csokoládé (60%-os)
10 dkg fehér csokoládé
0,5 dl tejszín
2-3 ek apróra vágott, konyakban áztatott meggy







A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és vízgőz fölött olvasszuk fel.

Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)







A fehér csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd vízgőz fölött kezdjük el felolvasztani. Közben apránként keverjük hozzá a tejszínt, hogy egy folyósabb állagot kapjunk. (figyeljünk nehogy túl folyós legyen, lehet nem kell hozzá az összes tejszín)

Az előzőleg pár napig konyak áztatott meggyet alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra.

A felolvasztott csokoládéhoz ezután keverjük hozzá az apróra összevágott meggyet, majd kanalazzuk bele a formákba úgy, hogy ne legyen tele a forma.

Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkás kanállal, kanalazzuk a töltelék tetejére. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.







Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.

Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba, és úgy kínáljuk.  Egy szép díszcsomagolásban ízlés szerint pl. Valentin napra el is ajándékozhatjuk.


1 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek ezek a bonbonok.Sajnos én nem tudok ilyen szépen bánni a csokoládéval:(

    VálaszTörlés