2015. február 25., szerda

Hússaláta.




Szeretem az egyszerűen, és gyorsan elkészíthető salátákat, akár ebédre vagy éppen vacsorára. Készülhet hússal, vagy éppen hús nélkül, jégsalátával, és ízlés szerint gyümölcsökkel. Most kb. fél óra alatt összedobtam ezt az egyszerű salátát, melybe a jégsalátán kívül került még alma, csemegeuborka, gránátalma, és frissen sütött natúr szelet is. Egy fűszeres-tejfölös öntettel nyakon öntve, majd cikkekre vágott főtt tojással tálaltam. Pl. maradék sült hús felhasználására is remek alkalom elkészíteni ezt az egyszerű, ám igen finom salátát.







Hozzávalók:

3 szelet sült hús (pl. maradék)
4 db főtt tojás
1/2 jégsaláta
3 db csemege uborka
2 db édes alma
1 kisebb gránátalma

Öntet hozzávalói:

1,5-2 dl tejföl
2 ek tejszín
1 ek méz
őrölt fehér bors
csipet só







A hússzeleteket klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele lisztbe. 
Egy teflon serpenyőbe hevítsünk fel kb. 0,5 dl olajat, majd pár perc alatt, mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután hűtsük ki teljesen, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (pl. a maradék sült húst is felhasználhatjuk)

A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre.

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele.

A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát, és a sült húst. Ezután kézzel forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük rá a tálban lévő húsos-salátás keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja. 

Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalma maggal, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése