2015. február 28., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Sült kolbász sütőtökkel, hagymával, és mustárszósszal.




Erre a hétvégére egy egyszerűen elkészíthető ételt hoztam, melyet rövid idő alatt összeállíthatunk, a többi pedig a sütő dolga. Nem kell hozzá más, mint jóféle fűszeres kolbász, mely nálam jelen esetben debreceni volt, de ízlés szerint saját készítésű házi kolbász is lehet. A kolbászt cikkekre vágott sütőtökkel, és lila hagymával a sütőben sütöttem készre, majd mustárszósszal és krumplipürével tálaltam. Ez az ebéd egyszerű, és nagyon finom, tányérunkon az ízek harmóniájával.







Hozzávalók:


6 db debreceni (v. fűszeres kolbász)
50 dkg  sütőtök cikkekre vágva
3 nagyobb lila hagyma
1/2 marék friss zsálya
frissen őrölt színes bors
1 dl étolaj
 1 tk liszt
1-1,5 dl erőleves
2 ek magos dijoni mustár






A sütőtököt pucoljuk meg, majd vágjuk fel vékonyabb cikkekre. A lila hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vágjuk fel kicsit vastagabb csíkokra.

Egy tepsibe öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a kolbászt. (villával kicsit böködjük meg)

Ezután helyezzük köré a cikkekre vágott sütőtököt és a lila hagymát, majd szórjuk meg a zsályával és frissen őröljünk rá színes borsot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süsük kb. 40 perc alatt szép pirosra.

Amikor készre sült, vegyük ki a sütőből és szedjünk ki 2-3 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, majd tegyük vissza a kikapcsolt sütőbe, és tálalásig tartsuk melegen.

Hevítsük fel a zsiradékot, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel a erőlevessel, adjuk hozzá a magos mustárt, majd keverjük simára. Végül kevergetve főzzük pár percig, hogy egy sima szószt kapjunk. 

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.





 

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a krumplipürét, és helyezzük mellé a sült kolbászt és a zöldségeket, majd locsoljuk meg a szósszal, és úgy kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése