2015. február 27., péntek

Frittata prosciutto-val és mozzarellával.




Hétvégén több idő van egy finom reggeli elkészítésére, majd családi beszélgetés mellett az elfogyasztására is. A megszokott, és már kissé unalmassá vált tojásrántottát ilyenkor feldobhatjuk egy kis sonkával, mozzarellával, ízlés szerint friss korianderrel, vagy éppen petrezselyemzölddel. Én fent a gázon kezdtem el összeállítani a frittatát, majd pár percre betettem a sütőbe, hogy kellően átsüljön, és a mozzarella ráolvadjon. Így pedig sem a tojás, sem pedig a sonka nem szárad ki sütés közben, és a sajt is szépen ráolvadt. Tálaláskor friss péksüteménnyel, esetleg egy-két szelet kenyérrel kínálhatjuk, de ízlés szerint csak így magában is fogyaszthatjuk.







 Hozzávalók:

3 db tojás
1 db mozzarella (nagy)
10 dkg prosciutto (sonka)
0,5 dl tejszín

őrölt fehér bors
friss koriander
2 dkg vaj







A tojásokat üssük fel egy tányérba majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a tejszínt. Ezután egy villával verjük fel jó alaposan.

A vajat olvasszuk fel egy teflon serpenyőbe, majd öntsük bele a tojásos keveréket. Ezután helyezzük bele a vékonyra szeletelt prosciutto-t, majd csipkedjük rá a mozzarellát, végül pedig szórjuk meg a friss koriander levéllel.

Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. 10 perc alatt süssük készre. (ha nem fém nyelű a serpenyőnk, akkor csomagoljuk be fóliába, nehogy sütés közben megolvadjon!!!!)

A sütőből kivett frittatát rögtön tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss péksütemény, kenyeret.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése