2014. december 31., szerda

B. U. É. K. 2015!!!!





MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK, BLOGGERTÁRSAMNAK, ISMERŐSÖMNEK, SIKEREKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ESZTENDŐ KÍVÁNOK!!!



2014. december 30., kedd

Szilveszteri receptajánló!!! Saláták, előételek, sajttorták.....

A mai receptajánlóban olyan saláta, előétel, sós sajttorta, és party falatkák receptjeit válogattam össze melyeket szilveszterre, és az új év első napjára is elkészíthetünk. Az egyszerűen elkészíthető lencsesaláták, és kis falatkák  mellett a sós tortákhoz több időre van szükségünk, de mindegyik olyan finom, hogy érdemes időt szánnunk rá.

Nézelődés közben pedig mindazok akik kedvet kapnak egy-egy recept elkészítéséhez, a képek alatti linkre kattintva, máris elolvashatják a receptet.































































2014. december 29., hétfő

Szilveszteri receptajánló!!! Levesek, sültek, mákos desszertek.

A szilveszteri, és újévi receptajánlóban ma levesek, sültek, és mákos desszertek receptjeiből válogattam össze egy csokorra valót. A lencseleves, és a kolozsvári töltött káposzta ilyenkor elmaradhatatlan, de szíves készítek pl. sülteket, fasírtot a saláták mellé. A mák is nagy szerephez jut ilyenkor, idén pl. a guba helyett nálunk mákos nudli kerül majd az asztalra. Azoknak pedig akik nem szeretnének a desszertre sok időt pazarolni, azoknak egy finom, mákos tejberizst ajánlok, áfonyadzsemmel tálalva. Az új év első napján pedig igazán jólesik majd egy tányér korhelyleves.

Nézelődés közben pedig mindazok akik esetleg kedvet kapnak egy-egy étel elkészítéséhez, a kép alatti linkre kattintva, rögtön el is olvashatják a kiválasztott receptet.

















































































2014. december 28., vasárnap

Szilveszteri receptajánló!!! Pogácsák, sós sütemények.

Alig hogy véget értek a karácsonyi ünnepek, pár nap és máris itt van az év vége. A szilveszteri mulatságokra, bulikra pedig az édes süteményeket felváltják a sós finomságok. A sós sütemények, és a pogácsák után pedig jól esik majd egy-egy pohár itóka elfogyasztása is. Egy csokorba gyűjtöttem néhány receptet ezzel is ötletet adva a sütkérezéshez. Többségüket akár már most is megsüthetjük, mert száraz, hűvös helyen tárolva frissek maradnak, de pl. a kelt, és leveles tésztából készültek, csakis frissen kisülve a legfinomabbak.

Jó sütkérezést, és bulira való készülődést kívánok Mindenkinek!!!







































































2014. december 27., szombat

Mascarponés lazackrém.




Szinte észrevétlen gyorsasággal repült el a karácsony, és már csak pár nap választ el bennünket a szilvesztertől. Mint minden évben, idén is sok finomság került az ünnepi asztalra, melyek majd szép sorjában felkerülnek a blogba is, hiszen jövőre is lesz karácsony, és jól jönnek majd a bevált receptek keresgélés közben. Ezt a mascarponés lazackrémet, már pl. többször is elkészítettem, és idén sem vallottam vele szégyent.  Roppant egyszerű, ám nagyon, de nagyon finom volt a ropogós kiflikarikákon feltálalva. Nem csak karácsonykor, de pl. szilveszterkor is kínálhatjuk egy jófajta pezsgő társaságában.






 Hozzávalók:

10 dkg füstölt lazac
20 dkg mascarpone
1 db újhagyma
citromlé
őrölt fehér bors



A füstölt lazacot, és az újhagymát vágjuk fel apróra.

A mascarponét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd keverjük alaposan össze. (a sózással vigyázzunk, mert a lazac is sós)

Ezután fóliával lefedve, tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közben karikázzuk fel a kiflit, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra.







Tálalás előtt vegyük ki a lazackrémet a hűtőből, majd kanalazzuk rá a kiflikarikákra, és úgy kínáljuk.