2014. november 28., péntek

Hétvégi receptajánló!!! Paprikás-kolbászos csirkecomb.




Mivel december elsejével megkezdődik nálam a karácsonyi őrület, és minden nap új süteményrecepttel jelentkezem majd, így ebben az évben ez lesz az utolsó hétvégi receptajánló. Megint csak egy olyan receptet hoztam, melyet rövid idő alatt összelehet állítani a többi pedig már a sütő dolga. A csirkecombokat és a kolbászkarikákat elősütöttem, majd a kissé megpárolt, majd borral felöntött paprikával került a tepsibe. Ameddig a hús a sütőben csücsült, addig elkészítettem krumplipürét, majd azzal tálaltam. Ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá, vagy éppen friss kenyérrel kínálhatjuk, és tunkolhatjuk ki a sűrű szaftot.







 Hozzávalók:

3 db csirkecomb
3 db kaliforniai paprika (piros)
3 db debreceni
2 db vöröshagyma (nagy)
4 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom
4-5 db kakukkfűág
őrölt bors
1 dl fehérbor
1 ek olívaolaj







A kolbászt vékonyan karikázzuk fel. A paprikát és a vöröshagymát, vágjuk fel szélesebb csíkokra. A fokhagymát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a feldarabolt csirkecombot bőrével lefelé, majd mindkét oldalát süssük fehéredésig. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

Ezután tegyük bele a zsiradékba a csíkokra vágott vöröshagymát, a paprikát, és a felszeletelt fokhagymát, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük bele a kakukkfűágat is. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük fel a borral.

Egy tepsibe öntsük bele az előpárolt paprikás-hagymás keveréket, és helyezzük rá az elősütött combokat. Ezután tegyük a hús köré az elősütött kolbászkarikákat, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 40-45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és süssük a combokat készre. (sütés közben a hús és a zöldségek megpuhulnak, a szaft pedig szépen besűrűsödik)

Ameddig a hús készül készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem és azzal tálaltam.

Tálaláskor helyezzük tányérra a combot, és kanalazzuk mellé a szaftos kolbászos-paprikát, és a köretet. Köret helyet ízlés szerint kínálhatjuk még friss kenyérrel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése