2014. október 27., hétfő

Fűszeres fekete harcsaszelet, sült krumplival.




A fekete harcsa húsa eléggé ízetlen, így nagyon jól illet hozzá ez a fűszeres pác. Ezért aztán sütés előtt pár órával érdemes bepácolni a halszeleteket, hogy az ízek jól átjárják. Tálalás előtt bő fél órával pedig ráérünk készre sütni, majd ízlés szerinti körettel tálalni. Ízlés szerint tálalhatjuk pl. egy finom salátával, esetleg krumplipürével, vagy mint én most, szintén a sütőben sütött krumplival. Mivel a fekete harcsához elég ritkán lehet csak hozzájutni, így afrikai harcsaszeleteket is készíthetünk ezzel a pácolással.







Hozzávalók:

2 db 30 dkg-os fekete harcsafilé (v. afrikai harcsa)


Pác hozzávalói:

3-4 ek olívaolaj
1/2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
2 tk hal-fűszerkeverék
1 tk worcestershire szósz
1 mk pirospaprika


A pác hozzávalóit keverjük össze, majd nyomjuk bele az ízlés szerinti mennyiségű fokhagymát. 

Ezután alaposan forgassuk meg a pácban a halszeleteket, majd hagyjuk pár órán át pácolódni. (közben többször forgassuk meg a pácban, hogy mindenhol átjárják az ízek)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg 1-2 ek olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a bepácolt halfiléket, majd öntsük rá a visszamaradt pácot. 

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig, hogy a hal húsa kellően átsüljön, és szép piros legyen.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet. Én sütőben kakukkfüves sült krumplit készítettem.

Tálalás előtt helyezzük a harcsafilét és a köretet tányérra, majd úgy kínáljuk. Jól illik a hozzá a sütőben sütött krumpli, a krumplipüré, de egy finom salátával is tálalhatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Gizike, micsoda finomságokat hozol te ide! Vissza lapoztam és nézegettem a postjaidat...egyet sóhajtva, hogy mennyire megkivántam mindent. Szép rusztikus hátteret is rendeztél az almás málnás morzsának, is. A harcsa nagyon guszta és finom, a worcestershire szósz nagyon finom pikáns izet ad neki, és a sült krumply a legfinomabb pározás, amit én is gyakran sütök. Azt tudod hogy a Worcestershire szósz egy itteni...vagyis Massachusetts városa?...ott lett fel találva, már nagyon régóta! Hagytam neked választ a kedves kommentedre nálam! Puszillak

    VálaszTörlés