2014. szeptember 24., szerda

Petrezselymes krumplifőzelék tükörtojással és kolbász-chipsszel.



 Tejfölös krumplifőzeléket sokszor készítek, így igencsak felkeltette az érdeklődésemet ez a petrezselyemzölddel készült változat. Mivel csak felületesen követtem a televízióban a főzelék elkészítését, így a receptre sem nagyon emlékszem. A krumplin kívül szinte csak a petrezselyemzöld volt az, ami megmaradt az emlékezetemben. Viszont igencsak kíváncsi voltam erre az ízvilágra, így a saját elképzelésem szerint főztem meg a főzeléket. Az elkészült főzelék valóban nagyon finom volt, és kellően érződött rajta a petrezselyem íze is. (lehet tehettem volna kicsivel többet bele, na de majd legközelebb...) Feltétnek tükörtojást, és kolbász-chipsszet sütöttem, melyek nagyon jól illettek a főzelékhez. 






 Hozzávalók:

50 dkg krumpli
1 csokor petrezselyemzöld
2 db babérlevél
1 ek ételízesítő
2 dl tejföl (12 %-os)
víz






A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a babérlevelet, majd főzzük puhára.

A petrezselyemzöldet enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és tegyük jéghideg vízbe.

A puhára főtt krumpliból vegyünk ki egy keveset, és tegyük félre.

A maradék krumplit a főzőlével együtt öntsük bele a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett petrezselyemzöldet, és a tejfölt. Ezután addig turmixoljuk, hogy jó pépes legyen.

Ezután öntsük vissza az edénybe amiben főztük, majd adjuk hozzá az előzőleg kiszedett krumplit, és keverjük össze.

Ameddig a krumpli fől, addig vékonyan karikázzuk le füstölt kolbászt, majd egy serpenyőben süssük jó ropogósra.
Egy másik serpenyőben, ízlés szerint süssünk tükörtojást. (én teljesen megsütöm a tojás sárgáját is, mert nem szeretem ha folyós, de ez már ízlés dolga)

Tálaláskor merjük a főzeléket tányérba, majd helyezzük rá a tükörtojást, és szórjuk meg a kolbász-chipsszel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése