2014. szeptember 6., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Sajtos csirkemell baconbe tekert zöldbabbal.




A hétvégére egy igen egyszerűen elkészíthető receptet hoztam, melyet kb. egy óra alatt az asztalra varázsolhatunk. Igaz a bepácolt csirkemellnek nem árt, ha legalább 1-2 órát áll a pácban, hogy az ízek jól átjárják. Én pl. este pácoltam be a hús, majd a hűtőben várakozott a sorára. Mivel még mindig hozzálehet jutni zsenge zöldbabhoz, így a köretet sem bonyolítottam túl. Az előzőleg roppanósra főzött zöldbabot szeletelt baconbe tekertem, majd a csirkemellel együtt sütöttem készre. Egy tepsin elfér mindkettő, így ezzel is időt takaríthatunk meg. Ízlés szerint készíthetünk mellé még rizst, vagy krumplipürét, de én elegendőnek találtam a baconös zöldbabot, így azzal tálaltam.






 Hozzávalók:

2 db csikremellfilé
2 szelet füstölt sajt
1 cs bacon
50 dkg zöldbab

Pác hozzávalói:

2 gerezd fokhagyma
 3-4 ek olívaolaj
1 tk szójaszósz
1 tk dijoni mustár
őrölt bors
kakukkfű
majoranna







A pác hozzávalóit keverjük össze, majd forgassuk bele a csirkemellfilét. Ezután hagyjuk pár órán át pácolódni, hogy az ízek jól átjárják. (én egész éjszakára a pácban hagytam)

A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután ízlés szerint tekerjük körbe a baconnel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a bepácolt csirkemellet, és locsoljuk meg a visszamaradt páccal, majd helyezzük rá a szeletelt sajtot.

A baconbe tekert zöldbabot szintén helyezzük rá a tepsire, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálaláskor a sajtos csirkemellet a baconbe tekert zöldbabbal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése