2014. augusztus 4., hétfő

Csirkecomb baconbe tekert zöldbabbal és fűszeres újkrumplival.




Diétásnak éppen nem, laktatónak viszont nagyon is laktató ebédet készítettem a hétvégén. A baconbe tekert zöldbabot már jó ideje szerettem volna megkóstolni, és csak most sajnálom igazán, hogy ilyen sokáig halogattam. A zsenge zöldbab sütés közben átveszi a bacon ízét, és ettől nagyon finom lesz. A sült csirkecomb már a zöldbabbal is elegendő lenne, de én a biztonság kedvéért még szintén a sütőben, fűszeres újkrumplit is sütöttem mellé.






 Hozzávalók:

2-3 db csirkecomb
5 dkg vaj
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
1 dl étolaj
1 fehérbor (v. víz)


Zöldbab hozzávalói:

50 dkg zöldbab
1 cs szeletelt bacon


Krumpli hozzávalói:

6 db újkrumpli
kakukkfű
1 dl étolaj






A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, majd a húsos felét szórjuk meg a fűszerekkel.

Egy tepsibe öntsük bele az olajat, és a bort (v. vizet), majd a bőrös felükkel felfelé, helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat. Ezután a puha vajjal, kenjük be alaposan a combok bőrét, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a combokat szép pirosra. (a vajtól sütés közben jó ropogós lesz a bőre)

A zöldbab két végét vágjuk le, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt félpuhára. Ezután szűrjük le, és hűtsük ki. Végül 6-7 db-ot fogjunk össze, és tekerjük körbe a szeletelt baconnel, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymásmellé.

A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk félbe. Az olajat keverjük össze a sóval és a kakukkfűvel, majd forgassuk bele a félbevágott krumplit, és hagyjuk kicsit állni, hogy a só átjárja.

Ezután helyezzük a baconbe tekert zöldbab mellé a tepsire, majd locsoljuk meg a visszamaradt, fűszeres olajjal.

Ezután tegyük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a krumpli is, és a baconbe tekert zöldbab is, szép pirosra süljön.

Tálaláskor a sült csirkecombot, a baconbe tekert zöldbabbal, és a sült krumplival kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése