2014. július 16., szerda

Cukkinis-tésztás frittata.




A számomra megunhatatlan cukkini, most éppen némi hagyma, tészta, és tojás társaságában egy egyszerű frittatába került bele. A frittata elkészítése most talán egy kicsivel több időt vett igénybe, de így is bő fél óra elteltével már tálalhattam is. Ízlés szerint készíthetjük több tojással, és akár reggeli is kínálhatjuk, de nálam most éppen az ebéd szerepét töltötte be. Igencsak laktató, és nem utolsó sorban nagyon finom.







 Hozzávalók:

1 db zsenge cukkini
10 dkg tészta (ízlés szerint)
4 db tojás (nagy)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
2 ek olívaolaj
sajt







A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra.

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük és csepegtessük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Keverjük alaposan össze, és közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.

Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a kifőtt, és lecsepegtetett tésztát. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle.
Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be a serpenyőt előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (a serpenyő nyelét, ha szükséges borítsuk be alufóliával nehogy a sütőben megolvadjon!!!!!)

Az elkészült frittatát vegyük ki a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése