2014. július 11., péntek

Bazsalikomos cukkinikrémleves.




Ma szinte ősziesre fordult az idő, és már híre sincs a napokkal ezelőtti szikrázó napsütésnek, és melegnek. Mi más is eshetne jobban ilyenkor, mint egy finom, meleg krémleves. Méghozzá egy igen egyszerű, és kb. harminc perc alatt elkészíthető cukkinikrémleves, frissen szedett bazsalikommal megbolondítva. A leves már magában elkanalazgatva is nagyon finom, de ha ezt még fokozni szeretnénk, akkor a sütőben készítünk hozzá pirított kifli karikákat. A ropogósra sült kifli, és a meleg leves együtt pedig valami mennyei finom.








Hozzávalók:

1 közepes cukkini
1 db vöröshagyma
1 db zöldségleveskocka
őrölt bors
bazsalikom (ízlés szerint)
2 ek mogyoróolaj (v. étolaj)
5 dl víz









A vöröshagymát vágjuk fel apróra, a cukkinit pedig vágjuk kisebb kockákra.

Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk tovább.

Ezután öntsük fel a vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, majd addig főzzük, hogy a cukkini megpuhuljon.(esetleg maradék húslevessel is felönthetjük!!!)

Ekkor vegyük le a tűzről, majd ízlés szerint adjunk hozzá a friss bazsalikomot. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest. (én nem sajnáltam belőle a bazsalikomot, egy maréknyit beletettem)
Az összeturmixolt levest ezután már nem kell főzni, rögtön tálalhatjuk.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg egy kevéske mogyoróolajjal. Ízlés szerint pirított kifli karikákkal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése