2014. május 10., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Fűszeres túróval töltött csirkecomb.




A múltheti igencsak hosszúra nyúlt hétvége után, most be kell érnünk egy nyúlfarknyival, így aztán egy egyszerű, sütőben készült receptet hoztam, hogy minél kevesebb időt töltsünk főzéssel. A sült csirkecombot gondolom mindenki szereti, ezzel így vagyok én is. Most is arra készültem, hogy befűszerezem a combokat, majd irány a sütő. Közben benéztem a hűtőbe, és megláttam hogy van itthon egy csomag túró. Így aztán csakis annyit változtattam az eredeti tervemen, hogy a combok bőre alá fűszeres-túrós tölteléket töltöttem. Ezután a  bőrt puha vajjal alaposan megkentem, melytől sütés közben nemcsak szép pirosra sült, hanem finom ropogós is lett. Tálaláskor pedig a pirosra sült, töltött csirkecombokat petrezselymes krumplival, és tejfölös uborkasalátával kínáltam.







 Hozzávalók:

6 db csirkecomb
1 cs túró (25 dkg-os)
2 db  újhagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt fehér bors
5 dkg vaj
1,5 dl fehérbor (v. víz)







Az újhagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra, majd keverjük össze a túróval.

Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük alaposan össze.

A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután a húsos felét sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel. (én majorannával, kakukkfűvel, és szerecsendióval szórtam meg)

Ezután fordítsuk át a combokat, és az ujjunkkal lazítsuk fel a bőrt, majd töltsük alá a túrós tölteléket. Hústűvel (v. fokpiszkálóval) zárjuk le a nyílást, hogy sütés közben nehogy kijöjjön a töltelék.Végül puha vajjal kenjük meg a combok bőrös felét.

Egy tepsit kenjünk ki kb. 3 dkg vajjal, öntsük bele a bort (v. vizet), majd a bőrös felükkel felfelé tegyük a megtöltött combokat egymásmellé.
Ezután fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat. (a vajtól a combok bőre finom ropogósra sül)

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése