2014. április 11., péntek

Mogyoróvajas csokoládétojás.




A húsvéti ünnepekre igen egyszerűen készíthetünk a locsolók nagy örömére mogyoróvajas csokoládétojásokat. Nem kell hozzá csak mogyoróvaj, vaj, néhány babapiskóta, cukor vagy ízlés szerint édesítőszer, és jó minőségű étcsokoládé. A hozzávalókat gyorsan összekeverjük, majd rövid hűtőben való pihentetés után megformázzuk, és bevonjuk az étcsokoládéval. Hűtőben jó néhány napig tárolhatjuk, így az ünnep előtt bőven lesz idő az elkészítésére. Sőt, szerintem minél tovább áll, annál finomabb lesz, mivel az ízek jobban összeérnek. Nem árthat azért hét lakat alatt őrizni, mert olyan finom, hogyha megkóstoljuk nehezen tudunk majd ellenállni neki, és egymásután csak esszük-esszük és esszük............






Hozzávaló kb. 20 darabhoz:

25 dkg mogyoróvaj
10 dkg vaj
8-10 db babapiskóta
1 tk vaníliaaroma
2 púpozott ek porcukor


A bevonáshoz:

20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
színes tortadara







A mogyoróvajat és a vajat tegyük be a mikróban, és kb. egy perc alatt olvasszuk meg, majd keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliaaromát, majd szintén keverjük alaposan össze.

Végül morzsoljuk hozzá a babapiskótát, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután tegyük be a hűtőbe (v. a mélyhűtőbe), hogy a massza kellően lehűljön, megdermedjen.

A kellően lehűlt masszát vegyük ki a hűtőből, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi tojás formákat. Ezután megint tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd a hűtőből kivett tojásokat egyesével vonjuk be. Ezután helyezzük rá egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a színes tortadarával, és hagyjuk teljesen megszáradni.

Az elkészült mogyoróvajas csokoládétojásokat tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és tegyük bele bonbon papírba, majd úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése