2014. április 10., csütörtök

Avokádókrémmel töltött tojás.




Igencsak közeledik a húsvét, így szép lassan ellehet kezdeni fejben összeállítani, mi is kerüljön majd az ünnepi asztalra. A hátralévő napokban megpróbálok a régebbi húsvéti receptek mellett, néhány új receptet is megosztani, hátha éppen valaki kedvet kap, és elkészíti. A főt tojás helyett, mivel azt elég száraznak találjuk, minden évben töltött tojást készítek a főtt sonka mellé. Persze azért mindig másféle hozzávalók felhasználásával, és fűszerezéssel készítem el, mert nem szeretném, hogy egy idő után unalmas legyen. Ennél a receptnél pl. az avokádó, és a tojássárgája volt a kiinduló pont, majd ezután alakult csak ki, hogy mi is kerüljön még bele. Végül az elkészült fűszeres avokádókrémet visszatöltöttem a tojásfehérjébe, majd tálalásig a hűtőben pihentettem, így az ízek kellően összeértek. A végeredmény pedig egy nagyon finom töltött tojás, amely igazán jól illik majd a főtt sonkához. A tojáskrémet mindenki ízlésének megfelelő hozzávalókból készítheti, fűszerezheti, de én ezt a receptet is bátran merem ajánlani.






 Hozzávalók:

8 db főtt tojás
1 db avokádó
2-3 tk citromlé
1/2 vöröshagyma
1-2 db paradicsom
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
őrölt fehér bors
1 mk chili






A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, és hűtsük ki. Ezután pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szedjük ki a sárgáját.

A turmixgépbe tegyük bele az avokádót, a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, a citromlét, ízlés szerint sót, és őrölt fehér borsot, majd turmixoljuk össze.

Ezután a tojások sárgáját villával törjük össze, majd az apróra vágott paradicsommal együtt, keverjük hozzá az avokádókrémhez. (amennyiben szükséges, ízesítsünk utána)

Az elkészült krémet töltsük vissza a tojások fehérjébe, majd ízlés szerint szórjuk meg chilivel. A töltött tojásokat tálalásig tegyük be a hűtőbe.

Tálaláskor kínáljuk a húsvéti sonka mellé.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet én is jobban szeretem a töltött tojásokat, olyan jól variálhatók. Szuper ötlet az avokádó!

    VálaszTörlés