2014. március 6., csütörtök

Busafilé petrezselymes-fokhagymás ízesítéssel.




Sokan túl száraznak találják a busa húsát, de szerencsére eddig én ezt még nem tapasztaltam. Mivel ezen a héten még nem szerepelt hal az étrendünkben, így egy egyszerűn és gyorsan elkészíthető halas  receptet választottam. Busa szeletet már többször vásároltam, de filét eddig még nem. Most viszont elérkezett annak is az ideje. Nagyon egyszerűen fűszereztem be, majd a sütőben sütöttem készre. Az olívaolajos-fűszeres-fokhagymás-petrezselyemzöld nagyon jól átjárta a hal húsát, és sütés után jó szaftos maradt. Köretnek krumplipürét készítettem hozzá, és azzal tálaltam.







Hozzávalók:

2 db busafilé
2-3 ek apróra vágott petrezselyemzöld
3-4 gerezd fokhagyma
só (ízlés szerint)
1 tk halfűszerkeverék
őrölt bors (ízlés szerint)
1/2 citrom leve
4 ek olívaolaj






A halfiléket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd csepegtessük meg a citromlével. Az apróra vágott petrezselyemzöldet keverjük össze az apróra vágott fokhagymával és két evőkanál olívaolajjal, majd kenjük rá a halszeletekre. Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg a maradék olívaolajjal. Ezután helyezzük rá a befűszerezett halfiléket, majd locsoljuk meg a visszamaradt páccal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem)

Tálalás előtt helyezzük a frissen kisült halfilét tányérra, majd ízlés szerinti körettel, vagy salátával kínáljuk. (én krumplipürével tálaltam)

2 megjegyzés:

  1. Dórim ment volna ma hozzátok ebédre :-) Ő nagyon szereti a halakat, mindenféle halat. Tényleg nem látszik száraznak, finom lehetett :-)

    VálaszTörlés