2014. február 8., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Tepsis krumpli gazdagon.



Hétvégére most egy igazán egyszerű ebéd ötletet hoztam, melyet rövid idő alatt összeállíthatunk, a többi pedig már a sütő dolga. Mi nagyon szeretjük, így aztán főként télen többször is elkészítem ebédre. Ízlés szerint készülhet virslivel, (de csakis jó minőségűvel) de debrecenivel, vagy egy finomabb kolbásszal sem megvetendő. A sütés utolsó perceiben rácsorgatott felvert tojás, és a tetejére szórt reszelt sajt, pedig csak még finomabbá teszi a krumplit. Tálaláskor kínálhatunk hozzá házi készítésű savanyúságot, csemege uborkát, vagy éppen fejes salátát.






Hozzávalók:

1 kg krumpli
4 pár virsli (jó minőségű)
20 dkg füstölt kolbász
4 db tojás
10 dkg sajt

szerecsendió
majoranna
kakukkfű
 étolaj


A krumplit, a füstölt kolbászt, és a virslit vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le, és a tojásokat üssük bele egy tányérba, majd villával alaposan verjük fel.
  
Egy tepsibe öntsünk néhány evőkanál étolajat, és terítsük rá a felszeletel krumpli felét, majd sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután terítsük rá megmaradt krumplit, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval. 
A felszeletelt kolbászt és a virslit  tegyük rá a krumplira, majd fóliázzuk le a tepsi tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 50 perc alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd csorgassuk a virsli, és a krumpli közé a felvert tojást, végül pedig szórjuk rá a reszelt sajtot.

Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, majd addig süssük, még a sajt szépen ráolvad a tetejére. (ezalatt az idő alatt a krumpli közé befolyt tojás is megsül)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk. Ízlés szerinti salátát, vagy uborkát kínálhatunk hozzá.

3 megjegyzés:

  1. Szívesen elfogadnám, nagyon ínycsiklandó :-)

    VálaszTörlés
  2. Jó laktató és gusszta kaját tesz fel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy így gondolod, ez a krumpli nagyon finom, sűrűn készítem.

      Törlés