2013. december 23., hétfő

Sajtkrémes csavart rudacskák.



A karácsonyi ünnepek előtti utolsó receptajánlóban egy gyorsan, és egyszerűen elkészíthető, vendégváró ropogtatni való receptet hoztam. Nem kell hozzá semmi más, mint két csomag előnyújtott leveles tészta, reszelt sajt, némi tejföl, és ízlés szerint só, őrölt bors, szerecsendió. Sütés előtt elkészíthetjük, majd hideg helyen, sütésre készen tároljuk. Ezzel is időt takaríthatunk meg, majd mielőtt feltálalnánk, kb. 10 perc alatt készre süthetjük. A sütőből kivéve pedig frissen, melegen kínálhatjuk a ropogósra sült sajtos rudacskákat.






Hozzávalók:

2 cs leveles tészta
10-15 dkg sajt
2-3 ek tejföl
só (ízlés szerint)
őrölt fehérbors (ízlés szerint)
csipetnyi szerecsendió(el is hagyható)



A sajtot reszeljük le, majd adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy egy könnyen kenhető, de ne túl lágy masszát kapjunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki, majd kenjük rá a sajtkrémet. Ezután a másik tésztát szintén tekerjük ki, majd helyezzük rá a megkent tésztára.  (tenyérrel kicsit lapogassuk le)

Derelyevágóval (v. éles késsel) ízlés szerint szeleteljük fel, majd csavarjunk meg a rudakat. Ezután helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd kb. 10 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. 

Tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni, majd langyosan kínáljuk.

2 megjegyzés: