2013. december 17., kedd

Narancsos-kókuszos golyó.




Karácsony előtt átnézve az elkészült sütemények sokaságát, mégis úgy gondolnánk, hogy elkelne még valami egyszerű, de gyorsan elkészíthető finomság, akkor ez a recept éppen kapóra jöhet. A narancsos-kókuszos golyókat néhány hozzávalóból, rövid idő alatt elkészíthetjük, majd tálalásig a hűtőben tároljuk. A narancslével, és narancshéjjal, ízlés szerint cukorral ízesített darált kekszet  a mascarponéval összegyúrtam, majd a selymesen-krémes masszából diónyi golyókat formáltam. Végül kókuszreszelékbe hempergettem meg. Az elkészült golyók pedig minden harapásnál selymesen olvadnak szét a szánkban, annyira finomak. (hasonló receptek itt megtalálhatóak)








Hozzávalók 16-18 db golyóhoz:

25 dkg mascarpone
10-15 dkg darált keksz (háztartási)
1 narancs leve és reszelt héja
6 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék






A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a narancs levével és reszelt héjával. (én klementin héjat és levet adtam hozzá, mert annak édesebb, és intenzívebb az íze)

Ezután keverjük hozzá a darált kekszet, majd tegyük be a hűtőbe legalább egy órára, hogy kellően lehűljön és egy formázható masszát kapjunk.

A hűtőből kivett masszából formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg a kókuszreszelékbe. Ezután tegyük vissza a hűtőbe.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a narancsos-kókuszgolyókat a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon fain kis golyók! Szívesen megkóstolnám. Kíváncsi lennék, milyen a kókusz a naranccsal...Guszta!

    VálaszTörlés