2013. október 12., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Sült csülök krumplipürével és párolt káposztával.



Erre a hétvégére egy diétásnak, és könnyűnek semmiképpen nem mondható, viszont nagyon, de nagyon finom sült csülök receptet hoztam. Az ötletet nem is olyan régen Kata ágyas csülöksültje adta, mert már a nála látott fotók látványától is megéhezett az ember lánya. Tehát akkor nagyokat nyeltem, és már gondolatban hozzá is láttam a csülöksütéshez. Én kicsit azért eltértem a recepttől, de megágyazni én is megágyaztam neki. Kata fotókkal illusztrált receptjét lépésről-lépésre megtaláljátok erre a linkre kattintva. Ameddig a csülök a sütőben töltötte az időt, addig elkészült a köretként kínált krumplipüré és a párolt káposzta is. Természetesen mi a csülökkel együtt sült hagymát és almát is megettük a húshoz, de ezt már mindenkinek az ízlésére bízom.







Hozzávalók:

1 db csülök
3 db lila hagyma
3 db alma
2 dl fehérbor
őrölt bors
 köménymag
2 db babérlevél


A csülköt mindenhol alaposan sózzuk be. A hagymát vágjuk fel nagyobb darabokra, az almát vágjuk vastagabb szeletekre.

Tegyük egy tepsi közepére a felszeletelt almát, majd rakjuk köré a nagyobb darabokra vágott lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és tegyük rá a babérlevet. Ezután a bőrös felével felfelé, helyezzük a közepére az előzőleg besózott csülköt, majd szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük alá a bort, majd fóliával fedjük le.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt, pároljuk puhára a csülköt. Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és tegyük vissza a sütőbe.

Addig süssük, még szép pirosra sül a hús. Ekkor fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra a bőrös felét is.

Közben készítsük el az ízlés szerinti  köretet. Én krumplipürét és párolt káposztát készítettem.

Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd krumplipürével és párolt káposztával kínáljuk. Tálalhatjuk még a csülökkel együtt sült lila hagymával, és almával is. (én a hagymát és az almát külön tányéron tálaltam, és azok is nagyon jól illettek a csülökhöz, és együtt nagyon finom volt)

2 megjegyzés:

  1. Gizike, kepzeld el, meg raadasul a kep ernyom is tul adta a szolgalatot, pontosan tegnap...meg reggel tudtam valaszolni a blogomon, neked is vissza valaszoltam...ebed utan teljesen el torzult a kep,,,hirtelen azt hittem hogy a szememmel van baj. Rogton ki is kapcsoltam es rohantam venni egy ujat, ami sokkal nagyobb, tisztabb, es a szinek cask kapraznak. Sajnos nem csereltem ki a kep ernyot amikor vettem a PC computert. Ossze is allitottam, be kapcsoltam, cask most keresem hogyan is allitottam a nyelvet...azon studerozok most.

    Nagyon guszta es finom a csulkod a finom krumpli purevel. De szeretnek enni belole. A tok krem levesed, az aszalt szilva csokolade torta, ja meg a gyonyotuseges almas pite, imadom benne a reszelt almat. Minden nagyon szep.

    Most mar jobban vagyok, a cicus is megnyugodott, de most meg bujkal...hat azon is tul leszunk!
    Puszillak

    VálaszTörlés
  2. Ez a burgonya nélkül jöhet nekem holnap ebédre. Küldöd? :)

    VálaszTörlés