2013. augusztus 3., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel.



 Megint elérkezett a hétvége, méghozzá igazi nyári kánikulával. Ilyenkor az ember lánya legszívesebben be se menne a konyhába nemhogy még a sütőt is bekapcsolja. Én most mégis egy olyan csirkemell receptet hoztam, melyet serpenyőben kell elkezdeni elősütni, majd kb. 30 perc alatt a sütőben készre sütni. Ennyi sütőhasználat talán még kánikula idején is belefér, főleg hogy a végeredmény kárpótol majd bennünket a sütéssel járó melegért. Tálaláskor a ropogósra, és szaftosra sült csirkemellet mascarponés-párolt zöldségekkel kínáltam. A siker pedig nem maradt el, mert annyira finom volt, hogy rövid idő múlva csak az üres tányérok néztek rám vissza. Tehát meleg ide, vagy oda, mindenkinek csakis ajánlani tudom az elkészítését.





 Hozzávalók a csirkemellhez:

1 db csirkemell szárnyrésszel

őrölt bors
szerecsendió
2-3 dkg vaj
2 ek olívaolaj
1 dl fehérbor


A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajtamaradjon a szárnyrész is. Ezután vágjuk kétfelé, és hagyjuk rajta a csontos részt, és a bőrét is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a melldarabokat a bőrös felükkel lefelé. Süssük pár percig, hogy a bőr szép színt kapjon, majd fordítsuk át, és a csontos felét is süssük 1-2 percig.

A hirtelen elősütött húst ezután a bőrös felével felfelé, tegyük át egy sütőtálba, majd öntsük alá a visszamaradt zsiradékot és a bort. Ezután kenjük meg a puha vajjal. (a vajtól jó ropogós lesz a bőre)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, és a bőre szép piros, ropogós legyen. A sütőből kivéve, alaposan locsoljuk meg a forró szafttal.





Hozzávalók a sajtkrémes zöldséghez:

2 db sárgarépa
30 dkg zöldbab
1 zsenge cukkini

őrölt bors
ételízesítő
kakukkfű
2 dl fehérbor
2 ek olívaolaj
5 dkg vaj
15 dkg mascarpone


A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint. A cukkinit vágjuk kisebb kockákra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a sárgarépát, és kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a babot, és keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és öntsük fel a borral. Félig lefedve pároljuk 15-20 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit.
Ezután addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és a mascarponét, majd óvatosan kevergetve addig pároljuk, még a szaft kellően besűrűsödik.(pár percig)

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a szaftos, roppanós zöldségeket.

1 megjegyzés:

  1. Megint egy szuper finomat készitettél...ez a zöldséget nagyon ki emeli a sajt krémmel.

    VálaszTörlés