2013. június 15., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Szecsuáni sült csirkemell.



 A hétvégi receptajánlóban megint egy gyorsan elkészíthető  ételreceptet szeretnék megosztani. Nem is kell hozzá semmi más mint csirkemell, gomba, újhagyma,  zsenge zöldborsó (melynek éppen szezonja van)  és némi fűszer. Wok-ban, vagy éppen egy serpenyőben, röpke fél óra alatt elkészül ez a finom ebéd. Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínálhatjuk, de szerintem a rizs illik hozzá a legjobban.






Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
50 dkg gomba
1 cs újhagyma
25 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
3 ek szójaszósz
3 ek citromlé
3 ek olívaolaj
2 db chili paprika (v. paprikakrém)
1 tk barna cukor
1 tk kukoricaliszt






A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát ízlés szerint szeleteljük fel. Az újhagymát vágjuk fel vékonyra, és a fokhagymát vágjuk apróra.

Egy wok-ba (v. serpenyőbe) öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, majd 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk. Ekkor szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a vékonyra felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig, és akkor adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, és pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pár perc alatt pároljuk puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet és keverjük össze.

Egy tálkába keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, majd öntsük rá a zöldséges-csirkemellre. Óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.

A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, majd pár perc alatt, sűrítsük be a szaftot.

Közben készítsük el rizst.

Tálaláskor a zöldséges-sült csirkemellet a rizzsel kínáljuk.

6 megjegyzés:

  1. Ez a kedvenc Kínai kajám...Nagyon eredeti!!

    VálaszTörlés
  2. Ú, nagyon szeretjük a keleti ízeket, ezt mentettem is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez a recept, bár mi szóját egyáltalán nem fogyasztunk. Lehet, hogy szójaszósz nélkül kipróbálom.

    VálaszTörlés
  4. Muy sabrosa con variadas verduras y carne una buena combinación m eencanta,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  5. Elkészült tegnap és isteni lett! Köszi a receptet :)

    VálaszTörlés
  6. Gizike, hát milyen szenzációs hogy te és én egyforma finomságokat készitünk...ez amit mi Stir fry-nak nevezzük. Én mult évben zöld bab és ugyszintén gombával készitettem a Wok-ban. Jajj most a tiédet nagyon megkivántam!

    VálaszTörlés