2013. március 28., csütörtök

Zöldséges bulgur buggyantott tojással.



 Mivel még tart a húsvéti ünnepek előtti böjti időszak, így ma egy igen könnyű ebédet készítettem. Ma zöld csütörtök van, és valami zöldből készült ebédet kellett volna főzni, de ezt ma én kihagytam. Igaz zöldborsó került az ebédembe, de azért ez mégsem ugyan az. Viszont húsmentes, és nagyon finom volt a zöldségekkel együtt roppanósra főzött bulgur, és a buggyantott tojás együttese.  Néhány nap múlva pedig, majd  kedvünkre dúskálhatunk a finomabbnál, finomabb az ünnephez kapcsolódó ételekben, mint pl. a főtt sonka, a töltött sonkatekercsek és tojások, valamint a különböző saláták.






Hozzávalók:


10 dkg barna bulgur
1 db sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg kukorica
2-3 ek olívaolaj
őrölt fehér bors
4 db tojás


A bulgurt és a kisebb darabokra felvágott sárgarépát tegyük bele enyhén sós, forrásban lévő vízbe, majd kezdjük el főzni.
Amikor már félig megpuhultak, adjuk hozzá a zöldborsót, majd pár perc után a kukoricát is. Ezután főzzük puhára, roppanósra, majd szűrjük le. 

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd öntsük rá az alaposan lecsepegtetett bulguros-zöldséges keveréket. Ezután ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd keverjük alaposan össze.

Buggyantott tojás készítése:

Egy másik edénybe forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet.
A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forró vízbe.
Ezután gyöngyöző vízbe főzzük 2-3 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon.
 Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni. 

Tálaláskor szedjük a zöldséges bulgurt tányérra, majd helyezzük rá a buggyantott tojásokat és így kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése