2013. március 22., péntek

Zöldborsóleves rizzsel.



 Szeretem az egyszerű, és gyorsan elkészíthető leveseket, és ez a borsóleves éppen ilyen. A zöldségek előkészítésével és a főzési idővel együtt, nem tart tovább, mint egy bő fél óra, és már tálalhatjuk is. Levesbetétnek a zöldségekkel együtt kerül bele a rizs, melyből ízlés szerint tehetünk bele többet, vagy éppen kevesebbet, attól függően, hogy milyen sűrű levest szeretnénk tálalni. Én több rizst tettem bele, és sűrűbbre főztem, így aztán igencsak laktató levest kaptam.





Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó
5 dkg rizs
2 ek olívaolaj
3 dkg vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
petrezselyemzöld
2 db zöldségleveskocka
őrölt bors
5 dkg sajt
8 dl víz


 A sárgarépát ízlés szerint daraboljuk fel.  A vöröshagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

Egy fazékba hevítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni.

Pár perc múlva adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd a sárgarépát is. Keverjük össze, majd pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a zöldborsót, a rizst, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk tovább még pár percig. Közben ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal és morzsoljuk rá a zöldségleveskockát.

Végül öntsük fel a vízzel, sózzuk, és forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot és főzzük készre a levest.


Amikor már a rizs és a zöldségek puhára főttek vegyük le tűzhelyről, majd keverjük bele a reszelt sajtot és rögtön tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése