2013. március 31., vasárnap

Sárgarépás muffin.



 A húsvéti ünnephez igazán jól illik ez a sárgarépás muffin, és garantálom nem csak a nyuszik kedvence lesz. Mivel a muffin sütése nem igényel sem túl sok hozzávalót, sem pedig hosszú időt, így aztán, ha netán fogytán lenne a sütemény és azon aggódnánk, hogy a holnapi locsolókat nem tudjuk mivel megvendégelni, gyorsan lássunk hozzá a sütéshez. A könnyű, puha tésztájú muffinokat pedig még kívánatosabbá tehetjük, ha ízlés szerint megkoronázzuk egy finom krémmel, vagy mint én is tettem, tejszínhabbal.






Hozzávalók 12 db-hoz:


25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 db tojás
10 dkg sárgarépa
2 dl almapép
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
1 dl olaj
1 mk őrölt szerecsendió
1 tk őrölt fahéj
reszelt citromhéj


A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn. Az almát főzzük puhára, majd pépesítsük.

A lisztet keverjük össze a szerecsendióval, az őrölt fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szódabikarbónával, és a sütőporral.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd kézi habverővel kissé verjük fel. Ezután keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd az olajat, és az almapépet is. 

A lisztes keverékhez öntsük hozzá a tojásos-almapépes keveréket, és fakanállal keverjük össze. Amikor már kezd összeállni a massza, adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, és keverjük simára.

A muffin formát béleljük ki papírkapszlival , (ha szilikonos a forma akkor nem kell kibélelni) majd kanalazzuk bele a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. 
A sütőből kivéve helyezzük rácsra a muffinokat, és hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzunk a muffinok tetejére tejszínhabot, és szórjuk meg őrölt fahéjjal.

1 megjegyzés: