2013. március 2., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Karajszeletek olívával és aszalt paradicsommal.



Hétvégére megint egy gyorsan összeállítható, és sütőben készíthető receptet hoztam. Tavaly nyáron tettem el napon szárított paradicsomot fűszeres olívaolajba, melyből még volt egy kisebb üveggel. ( recept itt megtalálható)  Ezalatt az idő alatt bizony jól összeértek az ízek, így ezt a finom, fűszeres olajat használtam fel a hús elősütéséhez.  A hússzeleteket először kukoricalisztbe megforgattam, majd serpenyőben elősütöttem. Ezután tepsibe pakoltam, köré szórtam az olajbogyót, és az aszalt paradicsomot, majd fehérbort aláöntve puhára pároltam. (a bor el is hagyható) Végül sajttal megszórva szép pirosra sütöttem. Köretként rizst kínáltam hozzá, na meg a fűszeres szaftban párolódott olajbogyót, és paradicsomot.





Hozzávalók:


7-8 szelet karaj
2 ek kukoricaliszt
olajbogyó
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
10 dkg sajt
őrölt fehér bors
3-4 ek olívaolaj


A karajszeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni kb. 30 percet.

Ezután egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (az olajat ízlés szerint fűszerezhetjük)

A kisütött hússzeleteket ezután tegyük egymásmellé egy tepsibe, majd öntsük fel a borral, és a hús sütésénél visszamaradt zsiradékkal. Ezután szórjuk köré az olajbogyót, a szeletelt fokhagymát,és a paradicsomot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és pár perc alatt süssük szép pirosra

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk rizzsel, vagy krumplipürével.

1 megjegyzés:

  1. Tiene un aspecto muy bueno me encanta Gizi dame un trozo por favor,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés