2012. december 31., hétfő

Sajtkrémes-kolbászos csiga.



 Váratlan vendégeid futnak be, vagy éppen csak kevésnek találod a sós süteményeket, falatkákat melyeket az esti bulira készítettél. Akkor lehet éppen erre az egyszerűen elkészíthető kolbászos csigára lenne szükséged. Fagyasztott leveles tésztából, bő fél óra alatt már az asztalra is varázsolhatod. Kolbász helyett kerülhet bele éppen szalámi, vagy füstölt virsli. A reszelt sajt és tejföl keverékét pedig krémsajtra is cserélhetjük. Egy biztos, langyosan egy pohár jófajta bor társaságában nem lehet abbahagyni olyan finom.






Hozzávalók:

1 cs leveles tészta
5 dkg reszelt sajt
2 ek tejföl
5 dkg füstölt kolbász
őrölt köménymag


A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
A reszelt sajtot keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és őrölt köménymaggal.
A kolbászt vágjuk fel apró darabokra.


Az előnyújtott leveles tésztát kenjük meg a sajtkrémmel, majd szórjuk meg a feldarabolt kolbásszal. Ezután tekerjük fel, mint a bejglit, majd kb. 10 percre tegyük be a fagyasztóba, hogy könnyebben feltudjuk szeletelni. (amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra)

A lehűtött tekercset ezután szeleteljük fel kb. 2 cm-es csigákra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb.
Ezután a kés lapjával óvatosan nyomjuk meg a csigák tetejét, hogy egy kicsit lelapuljanak.

Helyezzük be a tepsit előmelegített forró sütőbe, majd pár perc alatt süssük a csigákat szép pirosra. (én légkeverésnél 180 fokon sütöttem)

A kisült csigákat kínálhatjuk langyosan, vagy teljesen kihűtve.

2 megjegyzés:

  1. Gizuskám ! Nálaunk teljesen rendhagyó ez az év vége, így jöttem hozzád egy kis óév búcsúztató ételért. Nagyon gusztusos a csigucid.

    Kívánok Nektek Nagyon Boldog Új Esztendőt, jó erőben, egészségben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Vikikém köszönöm a csigusz nevében is. Nagyon egyszerű, ám olyan finom hogy felfaltuk frissiben, melegen, jó a felét.:)

      Én is Boldog Új Évet Kívánok Neked és Kedves Családodnak!!

      Törlés