2012. december 9., vasárnap

Gesztenyekrémes csokoládékosárkák.



 Imádom a csokoládét, egy finom bonbonnak pedig nem tudok ellenállni. A bonbon készítéséhez pedig nincs türelmem, vagyis szerintem ahhoz már egy nagy adag tehetségre is szükség van. Így aztán csak gyönyörködöm a szebbnél szebb, és gondolom finomabbnál finomabb bonbonokban melyeket az ügyesebbek készítenek. Tehát a bonbon készítést semmiképpen nem vállalnám be, így aztán csakis ilyen egyszerű csokoládés finomságokat készítek néha. Most a karácsonyi sütemények, és torták tesztelése közben jött az ötlet, hogy mi lenne ha, a tervbe vett gesztenyegolyók helyett, inkább csokoládékosárkába tölteném bele a gesztenyés-mascarponés krémet. Az ötletet rögtön a megvalósítás követte, és már hozzá is láttam az elkészítéshez. A végeredmény pedig lehet nem olyan szép mint egy bonbon, viszont a csokoládé a rumos-gesztenyés krémmel nagyon-nagyon finom. Az ünnep előtt már 1-2 nappal elkészíthetjük a kosárkákat, majd a hűtőben tárolva az ízeknek bőven lesz idejük összeérni. A család és a vendégeink körében pedig a siker garantált.







Hozzávalók 8 db kosárkához:


25 dkg csokoládé (60%-os)
25 dkg gesztenyemassza
15 dkg mascarpone
3 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
rum (v. rumaroma)


A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel, majd ecset segítségével kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (papírformában is készülhet, csak azt kissé macerás eltávolítani a csokoládéról)

Amikor a csokoládé már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd ismét kenjük meg olvasztott csokoládéval. Ezután szintén tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

 A gesztenyemasszát  nyomjuk át a krumplinyomón (v. reszeljük le) majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig ízlés szerint rumot (v. rumaromát). Ezután  keverjük ki jó habosra.

Végül egy óvatos mozdulattal fordítsuk ki a csokoládékosárkákat a formából, majd töltsük meg a gesztenyés krémmel.
 Tetejére csorgassunk olvasztott csokoládét. (vigyázzunk a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárra mert az különben felolvad tőle)

Fogyasztás előtt 1-2 nappal elkészíthetjük, majd hűtőben tároljuk. Így az ízeknek is bőven lesz ideje összeérni.

5 megjegyzés:

  1. Fantasztikus desszert! Nem is csodálom, hogy sikere volt, annyira guszta!

    VálaszTörlés
  2. Mesés desszert, én is imádnám:) Nagyon klassz ötlet ez a csoki kosárka.

    VálaszTörlés
  3. Húha, ez valami mesésen guszta lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!

    Csokikosárkákat már készítettem és mascarponekrémmel meg gyümölcsökkel töltöttem meg, de ez a gesztenyés töltelék isteni finom. Karácsonyra gyártok majd jó néhányat.

    VálaszTörlés