2012. november 24., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Gyros sült krumplival és fokhagymás dresszinggel.



 Erre a hétvégére egy roppant egyszerű, és gyorsan elkészíthető ebédötletet hoztam. Nagyon ritkán készítek olyan ételeket melyekhez tasakos alapanyagokra is szükség lenne. (tehát tasakos levesek kizárva) Most viszont mégis csak a Knorr Gyros  2in1 alapját hívtam segítségül ennek a gyors ebédnek az elkészítéséhez, és nem bántam meg mert remek kis fogás kerekedett belőle. A fűszeres húst wokban sütöttem meg, majd sütőben sütött krumplival, és fokhagymás-tejfölös dresszinggel tálaltam. Én sertéskarajból készítettem, de csirkehússal is nagyon finom.






Hozzávalók:

50 dkg sertéskaraj
1 cs Knorr Gyros 2in1 alap
2-3 ek olívaolaj
1 tejföl
2-3 ek majonéz
őrölt bors
fokhagyma


A húst vágjuk fel vékony csíkokra. A Gyros alapot keverjük össze az olívaolajjal, majd adjuk hozzá a húst. Alaposan forgassuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezután forrósítsuk fel a wok-ot, és öntsük bele a bepácolt húst. Pirítsuk fehéredésig, ezután öntsünk hozzá egy kevés vizet és pároljuk puhára, majd süssük teljesen a zsírjára.

A tasakban található dresszing  alapot keverjük alaposan össze a tejföllel, a majonézzel, őrölt borssal, és ízlés szerint fokhagymával, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek.



Sütőben sütött krumpli:

5-6 db krumpli
1 ek liszt
1 tk pirospaprika
2-3 ek olívaolaj

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk hasábokra, majd alaposan csepegtessük le. (én papírtörlővel leitattam róla a vizet, hogy teljesen száraz legyen)
Ezután szórjuk meg a lisztes-pirospaprikás keverékkel és jól forgassuk össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. Ezután terítsük el rajta a krumplihasábokat, majd szintén spricceljük meg olívaolajjal. (bármilyen olajat használhatunk hozzá)

Ezután tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon, 40 percig sütöttem)
A sütőből kivéve ízlés szerint szórjuk meg sóval.

Tálaláskor a húst a sült krumplival és a fokhagymás dresszinggel kínáljuk.


10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett!Én is kipróbáltam már a Knorrnak ezt a változatát,és fini nagyon:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zitus köszi!!! Egyszerű ezzel a tasakos változattal elkészíteni ezért is szeretem én is.

      Törlés
  2. Nagyon jó ötlet! Mi a maradék grillhusit szoktuk gyros szósszal tálalni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nálunk grillezéskor nincs maradék, pedig azzal lenne az igazi. Viszont gyorsan elkészül, így bármikor kedvet kapunk hozzá, már készítem is.

      Törlés
  3. A knorrnak ez a gyrosos fűszere azon kevesek közé tartozik, amit időnként megengedek a konyhámban:) nagyon finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel én is így vagyok, soha nem veszek zacskós cuccokat.:)

      Törlés
  4. Jó kis hétvégi finomság, az tuti!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom volt, lehet azért mert már régen nem ettünk.

      Törlés
  5. Gizike, a finom ropogós krumplidat egyszerre fel falnám. A Gyro...Görög fajta tasakos ajánlatot nálunk it sajnos nem kapható, de nekem van receptem hozzá. Nagyon guszta, és finom ahogyan készitetted, itt Pita kenyérben szokták adni...itt lehet venni készen ilyen food fesztiválokon vagyis a GREEN MARKET aminek hivják, ott több fajta kész ételeket árulnak, minden Szombaton, majdnem egész évben!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szeretem, jöhetne egy adaggal, aztán rögtön utána a fehércsokis piskóta tekercs... ;-)

    VálaszTörlés