2011. december 31., szombat

B. U. É. K. !!!!!




MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK, BLOGGERTÁRSAMNAK, ISMERŐSÖMNEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!!!!



2011. december 30., péntek

Szilveszteri malackák, túrós-krumplis pogácsa tésztából.



 Most már elmondhatom, hogy malacom van. Vagyis inkább malackáim, mert bizony jó néhány darabot sikerült kisütnöm a túrós-krumplis pogácsa tésztájából. Tavaly szilveszter előtt több blogban is láthatóak volt a különböző tésztákból sütött aranyos kis malacpofák. Akkor már nem volt sem időm, sem pedig türelmem ahhoz hogy én is süssek egy adagot, de megfogadtam, idén mindenképpen megsütöm. Így is történt, most nem hagytam az utolsó pillanatra, és időben kisültek a malacocskáim. (igaz családon belül megoszlanak a vélemények, mert kicsit mintha egy medvére hasonlítanának, na de én ezt a megjegyzést szépen elengedtem a fülem mellett:)))))) A tésztába került túró, és főtt krumpli, így nagyon finom puha lett. Én sertés zsírral készítettem, de vajjal éppen ilyen finom lesz, így mindenki ízlésének megfelelő zsiradékot tehet bele. A leeső részeket újra összegyúrtam, majd apró pogácsáknak megformázva, és szezámmaggal megszórva sütöttem meg.  Egy biztos, nagyon finom, így ha netán valaki kedvet kapott, még nem késő hozzáfogni a sütéshez.





Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg főtt krumpli
18 dkg sertés zsír (v. 25 dkg vaj)
25 dkg túró
1-2 tk só
1 db tojás a lekenéshez
tökmag, vagy egész fekete bors a  szemeknek

A krumplit megpucolni és apró kockákra vágni. Ezután felönteni annyi enyhén sós vízzel, hogy jól ellepje, majd puhára főzni. Végül leszűrni és teljesen kihűteni.

Egy tálba beletenni a lisztet, és hozzákeverni a sót, majd a zsírral (v. vajjal) elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, beletenni a villával összetört túrót, és krumplinyomóval belenyomni a teljesen kihűlt krumplit. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, majd legalább egy órára a hűtőbe tenni pihentetni.

Lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagra kinyújtani, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni a tésztát.

A nagy és a kicsi méretű szaggatóval ugyanannyi tésztát kell kiszaggatni. A nagy lesz a feje, a kicsi pedig az orra.
A középső méretű szaggatóval fele annyi tésztát kell kiszaggatni, majd éles késsel négy egyforma részre vágni. Ezek lesznek majd a fülek.

A nagy tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb tenni, majd felvert egész tojással lekenni.
Ezután ráhelyezni a kicsi tésztakorongokat, majd szívószállal két orrlyukat szúrni rá.
Utoljára rátenni a két fület, és ujjal rányomni.
Végül az egészet lekenni a felvert egész tojással, majd tökmagból, vagy egész fekete borsból szemeket ragasztani rá.

Előmelegített sütőbe helyezni és közepes lángon  20-25 perc alatt szép pirosra sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve tálalás előtt teljesen kihűteni. Pár napig, finom puha marad a tésztája.

2011. december 29., csütörtök

Lencsekrémmel töltött tojás.




Szilveszterkor és újévkor nagy szerepet kap az ételek elkészítésében a lencse, a mák,  a sültek, legfőképpen a sült malac, és elmaradhatatlan a virsli. Tavaly  szilveszterre avokádókrémmel töltöttem meg a félbevágott tojásokat, (nagyon finom volt) idén pedig lencsekrémes töltelék kerül majd bele. Mivel ezt a krémet még nem készítettem, így gondoltam mindenképpen meg kell kóstolnom, nehogy a végén még csalódást okozzon, és ne tudjam feltálalni.  Jelenthetem a vizsgán sikeresen átment, és ha lehet még finomabb lett mint az avokádókrémmel töltött tojás. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így bátran merem ajánlani mindenkinek. Tálaláskor kínálhatunk hozzá ízlés szerint frissen sütött grissinit, vagy éppen pirítós.





Hozzávalók:

lencse
vöröshagyma
fokhagyma
ételízesítő
babérlevél
őrölt fehérbors
dijoni mustár
petrezselyemzöld
tejföl
tojás

A lencsét, az apróra felvágott vöröshagymát és a fokhagymát egy edénybe tenni, majd felönteni bőségesen vízzel. Ezután ízlés szerint mennyiségű sóval, ételízesítővel és néhány babérlevéllel ízesíteni. Felforralni, majd mérsékelt lángon puhára főzni. 
Amikor a lencse teljesen megpuhult, kiszedni a babérlevelet, leszűrni és teljesen kihűteni.

A tojásokat keményre főzni, majd teljesen kihűteni. Ezután megpucolni, majd félbevágni. A tojások sárgáját óvatosan kiszedni..

A lecsepegtetett lencsét egy tálba tenni, majd hozzáadni a tojások sárgáját, ízlés szerint sót, őrölt fehérborsot, mustárt, apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy kevés tejfölt.
Botmixerrel pépesíteni, és közben apránként még tejfölt kanalazni hozzá, de vigyázni nehogy túl lágy legyen a massza.

Végül a tojások fehérjébe visszatölteni a lencsekrémet, majd tálalásig hűtőbe tenni hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor kínálhatunk hozzá frissen sütött grissinit, vagy pirítóst.

2011. december 27., kedd

Karácsonyi válogatás, avagy ezeket az ételeket ettük az ünnepek alatt.

Vége van a karácsonyi ünnepeknek és ezzel együtt a nagy lakomáknak is. Igaz tavaly megfogadtam, hogy jövőre, (mármint idén) kevesebbet fogok sütni-főzni, de valahogy nem sikerült betartanom. Készítettem  új ételeket, na és persze a karácsonyi kedvenceink sem maradhattak ki az ünnepi menüből. Minden nagyon finom volt. Még hátra van a szilveszter, melyre még szintén sok finomsággal készülök, aztán az újévben megpróbálom letornázni az ünnepek alatt felszedett kilóimat. Na, de addig még hátravan néhány nap, így csakis a főzésre koncentrálok.:)) Összeállítottam egy kis összefoglalót az ünnepi menüből, igaz fényképezni csakis az újdonságokat fényképeztem le, és azokat a recepteket hamarosan közzé is teszem.


Előételnek készítettem: kapros-zöldborsós panna cottát füstölt lazaccal, mascarponés-fűszeres krémmel töltött füstölt lazactekercset, és kaviáros falatkákat.





Levesek: korhely harcsa-halászlé, az elmaradhatatlan borleves-habgaluskával, és volt még finom húsleves tele zöldségekkel, főt hússal, és a húshoz majonézes torma.




Főételek: pisztráng baconös-gombás töltelékkel, sütőpapírban sült céklás-kapros lazac, és lazac zöldségekkel, sült pulykacomb, gombával-áfonyával töltött pulykamell baconbe tekerve, kolozsvári töltött káposzta, köretnek készült fügés párolt káposzta, krumplipüré, és gombás rizs.






2011. december 26., hétfő

Mézes puszedlis-mascarponés pohárkrém.



Karácsony második napja van, így lassan közeledünk az ünnep végéhez. Persze azért még lehetséges, hogy éppen váratlan vendégek futnak be, és a süteményeink már  fogyóban vannak. Ilyenkor jól jön egy gyorsan  elkészíthető pohárkrém. Én most éppen az utolsó darab mézes puszedliket használtam fel. A krém porcukorral kikevert mascarponéból, és tejszínhabból készült, és mivel volt itthon gránátalma, így annak a magjai is belekerültek. Természetesen mindenkinek a saját képzeletére van bízva milyen hozzávalókat használ fel. Pl. kerülhet bele bármilyen gyümölcs, vagy éppen befőtt, esetleg morzsolhatunk rá linzert a puszedli helyet, megcsorgathatjuk olvasztott csokoládéval. A végeredmény mindenképpen nagyon finom lesz.





Hozzávalók:

pár darab mézes puszedli
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
porcukor
2 db vaníliás cukor
gránátalma

A mascarponét krémesre keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. 
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.

Poharakba kanalazni a habos krémet, majd a tetejére morzsolni a mézes puszedlit. Ezután megszórni a gránátalma magokkal, majd egy réteg krémmel befedni. A krém tetejére szintén puszedlit morzsolni, majd a maradék gránátalma magokkal díszíteni.

Rögtön fogyasztható. Amennyiben előbb elkészítjük, akkor a hűtőbe pár órán át tárolhatjuk.

2011. december 23., péntek

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!!


MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK, BLOGGERTÁRSAMNAK, ISMERŐSÖMNEK MEGHITT, BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!!!!!
 

Karácsonyi puncs.



Karácsony este a finomabbnál finomabb ételek, és sütemények  elfogyasztása után, egy meghitt beszélgetés közben jólesik egy-két pohár finom puncsot elkortyolgatni. Az egyik nagy kedvencem az Angol karácsonyi puncs, de szívesen kortyolgatjuk az almalé és Amaretto likőrrel készültet is. Idén szerettem volna egy másfajta ízesítésű puncsot is kipróbálni, így elkezdtem nézelődni. Végül találtam is többfélét, majd a hozzávalókat figyelembe véve, elkészítettem a saját ízlésünknek megfelelőt. Nagyon finom lett ez a változat is, így most már csak azt kell eldöntenem, melyiket is készítsem el holnap estére. Mivel mindhárom igencsak finom, így mindenkinek bátran merem ajánlani.





Hozzávalók:

 7 dl fehérbor
1 L 100%-os almalé
2 dl vodka
5-6 db szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 citrom leve
2-3 ek cukor
2-3 ek méz
csipet szerecsendió

A mézet és a cukrot egy edénybe tenni és állandó kevergetés mellett, elkezdeni karamellizálni.
Amikor már szép világos barna színt kapott, hozzáönteni az almalevet, belenyomni a citromlevet, majd beletenni a szegfűszeget, és a fahajat. Felforralni, majd pár percig főzni. Ezután hozzáönteni a bort, majd újra felforralni. Amikor már felforrt, levenni a tűzről és szűrőn átszűrni.
Végül beleönteni  a vodkát , és jól összekeverni.

Fogyasztás előtt forrón poharakba önteni, és már lehet is kortyolgatni. Ajánlani tudom a másik két puncsot is kipróbálásra, mindkettő nagyon finom.








2011. december 22., csütörtök

Mézes-mascarponés tortácskák.



 Vészesen megfogyatkozott a dobozban a mézes puszedli, igaz már nem szerettem volna újabb adagot sütni, de aztán mégis csak meggondoltam magam. Azért egy egész adagot soknak találtam, így aztán jött az ötlet, hogy megpróbálkozzam ezzel a mascarpone krémmel töltött tortácskával. A puszedli tésztáját használtam alapnak, majd a muffin formába szépen belelapogattam, és a közepébe beletöltöttem az előzőleg porcukorral és vaníliás cukorral simára kevert mascarponét. 10 percig sütöttem, és ezalatt az idő alatt a tészta megsült, és a krém is kicsit karamellizálódot. Már alig vártam, hogy kihűljön és megkóstolhassam.  A végeredmény pedig igencsak finomra sikerült. Ezzel be is fejeztem a karácsonyi sütemények sütögetését, és állítom a lakás úgy néz ki mint egy kisebb cukrászda. Amerre csak nézek mindenfele süteménnyel megpakolt tálcákat látok, és csakis egy dolog vigasztal, hogy nem nekem kell mindet megenni.:) Nagy részét holnap elajándékozom, és reménykedem, hogy nem hiába fáradoztam és mindenkinek ízleni fognak a süteményeim.





Hozzávalók 12-14 db tortácskához:

6 dkg margarin
6 dkg méz

2 db tojássárgája (kicsi)
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2 ek tejföl
1/2 citrom leve
reszelt citromhéj
mézes-fűszerkeverék

22 dkg liszt
1/4 sütőpor

A tojások sárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel, a citromlével, és a reszelt citromhéjjal simára keverni.

A mézet és a margarint felolvasztani, majd kihűteni és az előzőleg kikevert masszához keverni.

A sütőport összekeverni a liszttel, majd a masszához szitálni. Ízlés szerint mézes-fűszerkeveréket adni hozzá, majd fakanállal jól összekeverni. (egy lágyabb massza lesz belőle)
2-3 órára hideg helyre tenni pihentetni. (akár egész éjszaka is pihentethetjük)

A masszából nagyobb diónyi golyókat formálni, majd szilikonos muffin formába tenni, és mint egy kosárkát belelapogatni a tésztát. (amennyiben nem szilikonos a forma, akkor muffin papírral ki kell bélelni, és úgy megformázni a tésztát)


Töltelék hozzávalói:

15 dkg mascarpone
porcukor
vaníliás cukor

A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd a formában lévő tésztába tölteni.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon kb. 10 perc alatt szép világos színűre sütni. (nem szabad túl sötét színűre sütni, mert akkor a tészta megkeményedik!!!)

A sütőből kivéve rácsra helyezni a kis tortácskákat, és fogyasztás előtt teljesen kihűteni.

2011. december 21., szerda

Karajszeletek gyümölccsel és krumplipürével.



Egyik nagy kedvencem a hús és gyümölcs összepárosítása. A karácsonyi ünnepek egyik főétele, nálunk mindig ebből a párosításból áll. Az elkészítése persze változó, mert vagy éppen a hússzeletekbe, szűzpecsenyébe töltöm bele a gyümölcskeveréket, vagy mint ebben a receptben, csak a hússzeletek mellé teszem a tepsibe a gyümölcsöt. Tavaly karácsonyra aszalt szilvával töltött pulykamellet sütöttem, így idén semmiképpen nem szeretném ismételni. Végül a Márton napra  készült  gyümölcsös sült libacomb adta az ötletet, hogy karajszeletekkel is elkészítsem.  Igaz most a sült gesztenye helyett krumplipürével tálaltam. A hétvégén persze már készült egy kis kóstoló, de mivel nagyon szeretjük, így karácsonykor is mindenképpen az asztalra kerül. Még van birsalmám, így egyértelmű volt hogy az is szerephez jusson a mazsola, és az aszalt szilva mellett. Természetesen mindenki ízlésének megfelelő gyümölccsel készítheti, a végeredmény mindenképpen nagyon finom lesz.





Hozzávalók:

6 szelet karaj
1 cs aszalt szilva
1 cs mazsola
2 db birsalma
őrölt fehérbors
kakukkfű
majoranna
2 dl fehérbor
méz
olaj

A hússzeleteket besózni és megszórni őrölt fehérborssal, majd kicsit állni hagyni.
Egy serpenyőbe pici olajat önteni, majd a hússzeleteket, pár perc alatt elősütni. Ezután egy tepsibe egymásmellé helyezni, és a sütésből visszamaradt zsiradékot is a tepsibe önteni. 
A hússzeleteket ezután ízlés szerint megszórni a kakukkfűvel és majorannával. A tepsi másik felébe beletenni a gyümölcskeveréket, majd  óvatosan   beleönteni a bort is. 
Ezután a tepsit lefedni alufóliával és előmelegített sütőbe helyezni.
Közepes hőmérsékleten puhára párolni.(én légkeverésnél 150 fokon, 45 percig pároltam)

Amikor a hús már kellően megpárolódott, kivenni a sütőből, majd a gyümölcsökre és a hússzeletek tetejére is ízlés szerint mézet csorgatni. 
Ezután visszatenni a sütőbe, és szép pirosra sütni.

Tálaláskor én krumplipürét kínáltam mellé, de rizzsel is nagyon finom.

2011. december 20., kedd

Kapros-zöldborsós panna cotta, mustármártással és füstölt lazaccal.



Tegnap korhely harcsa-halászlét főztem próbaként, mivel karácsonykor azt szeretnék, (és mivel nagyon finomra sikerült, így fogok is ) feltálalni. Ma folytatódott a próbakóstolás, ezzel a zöldborsós panna cotta-val. Minden évben valami kis lazacos, kaviáros falatkákat készítek előételként, most viszont szeretnék valami újat is feltálalni. Már nem is emlékszem mikor, és hol találtam rá erre a receptre, de az biztos akkor rögtön elmentettem, mert annyira megtetszett. Biztos voltam benne, hogy csakis finom lehet, de mivel nem szerettem volna a véletlenre bízni, így ma elkészítettem és leteszteltem. Valóban nem kellett csalódnom a receptben, mert azt kaptam amit vártam. Most már biztos, hogy karácsonykor mindenképpen szerepelni fog az előételek között.





Hozzávalók:

40 dkg zöldborsó
6 dl víz
2 tk só
1 dl tej
1,5 dl tejföl
kapor
őrölt fehér bors
20 g zselatin (por)

20 dkg füstölt lazac

Egy edénybe beletenni a zöldborsót, az ízlés szerinti mennyiségű kaprot, a sót és felönteni a vízzel. Felforralni, majd a hőfokot mérsékelve pár perc alatt puhára főzni. Kicsit hűlni hagyni, majd összeturmixolni. Ezután egy szűrőn átpasszírozni, hogy a borsó héja ne kerüljön bele, és teljesen sima állagú legyen.

Az átpasszírozott borsót ezután ízlés szerint őrölt fehér borssal ízesíteni, és ha szükséges még utánasózni. Ezután állandó keverés mellett hozzákeverni a tejfölt.

A tejet forráspontig melegíteni, majd levenni a tűzről, és állandó keverés mellett hozzáadni a zselatint. Simára keverni, majd hozzákeverni a tejfölös-zöldborsós masszához.
Kisebb tálkákba kanalazni, majd hideg helyen 1-2 órát pihentetni, hogy teljesen megdermedjen.


Mustármártás hozzávalói:

6 ek olívaolaj
1 ek dijoni magos mustár
1 ek víz
1 ek citromlé
őrölt fehér bors
méz

Egy tálba beletenni az olajat, a mustárt, a vizet, a citromlét, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehér borsot és mézet, majd simára keverni.

Tálaláskor a zöldborsós panna cotta tetejére helyezni egy szelet füstölt lazacot, majd rákanalazni a mustármártást.

2011. december 19., hétfő

Korhely harcsa-halászlé.



A sok karácsonyi süteményajánló után most egy finom halászlé receptet szeretnék megosztani. Valahogy nagyon ritkán főzök halászlét, igaz nagyon szeretjük, de szerintem elég sok macerával jár. Karácsonyra azért mindig készül, általában pontyból. Most viszont szakítani szeretnék ezzel a hagyománnyal és idén harcsából fogom készíteni, méghozzá tejfölösen. Az ötletet az adta, hogy bevásárláskor éppen a halas pultnál válogattam össze a karácsonyi menühöz a halakat, amikor megláttam a harcsatörzset. Abban a pillanatban el is döntöttem, hogy idén abból készítek halászlét. Mivel még korhely halászlét soha nem csináltam lehet eredetileg nem is így kell főzni, de én így gondoltam ki. Persze azért nem szerettem volna úgy feltálalni, hogy előtte ne kóstoljam meg, és esetleg csalódás legyen számomra, így előkóstolót főztem. Most már tudom, hogy csalódni nem fogok, mert nagyon finomra sikerült a halászlé. A harcsa filézése után a csontból alaplevet főztem, majd passzírozás után tejfölös habarással ízesítettem. Végül pedig belekerült a SZÁLKAMENTES (ez volt számomra a legfontosabb, hogy szálkamentes a hal húsa) feldarabolt harcsafilé. A lé jó sűrű lett, a tejföltől pedig finom pikáns ízű. Tálaláskor kínálhatunk mellé friss fehér kenyeret, de én most ettől eltekintettem. Bátran merem ajánlani, mert az ünnepi asztalon is megállja a helyét.





Hozzávalók:

nyúzott afrikai harcsatörzs
vöröshagyma
zöldpaprika
paradicsom
pirospaprika
babérlevél
csípős halászlékocka
tejföl
pici liszt


A harcsát kifilézni, majd a halhúst ízlés szerint feldarabolni, és félretenni.

A filézés után visszamaradt csontokat, nagyobb darabokra vágni, majd egy edénybe tenni és felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután hozzáadni az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy-két babérlevelet, és ízlés szerint sót és pirospaprikát. 
Lehet lesz aki megszól érte, de én bizony még csípős halászlékockát is tettem bele, de ez el is hagyható!!!!!
Ezután felforralni, majd szép lassan puhára főzni. Végül az egészet átpasszírozni, hogy csak a sűrű csont nélküli lé maradjon.

A tejfölt simára keverni egy pici liszttel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a halléhez csorgatni. Jól kiforralni, majd hozzáadni a feldarabolt halhúst, és szép lassan kb. 10 percig főzni. 
Kevergetni már nem szabad mert akkor összetörik a hal húsa.

Tálaláskor friss kenyeret, vagy éppen pirítóst kínálhatunk hozzá, de csak úgy magában is nagyon finom.

2011. december 18., vasárnap

Gesztenyés szelet.



Egy újabb karácsonyi gesztenyés sütemény, melyet igazság szerint nem is terveztem be. Sütéshez Dr.Oetker  vaníliás cukrot használok, és a csomagban mindig találok egy-egy finom süteményreceptet. Így történt ez most is, megláttam a gesztenyés szelet képét, és rögtön el is döntöttem, hogy megsütöm. A képpel ellentétben viszont a recept egy kicsit sem tetszett, sőt a hozzávalók mennyiségéből még csak elképzelni sem tudtam, hogy a képen látható finomságot hogyan tudnám megsütni. Mivel már annyira beleéltem magam, hogy nekem kell ez a sütemény, így megsütöttem a saját verziómat. Azt nem tudom, hogy a recept szerint milyen lett volna a sütemény, de az én általam megsütött gesztenyés szelet, nagyon finomra sikerült. A tésztája egy diós piskóta melyet rebarbarás-szilvalekvárral kentem meg. A krémbe került mascarpone és tejszínhab, majd az egészet a rumos gesztenye, na meg egy kevéske olvasztott csokoládé koronázta meg. A végeredmény pedig olyan finom, hogy karácsonyra bátran merem ajánlani mindenkinek.






Tészta hozzávalói:

4 db tojás
12,5 dkg liszt
5 dkg darált dió
12,5 dkg porcukor
1 tk vaníliaaroma
2 ek forró víz
1 mk sütőpor
1 tk mézes-fűszerkeverék

A keverőtálba beletenni a porcukrot, majd hozzáadni az egész tojásokat. Robotgéppel jó habosra keverni. (legalább háromszoros mennyiséget kapjunk!!!!)
Ekkor állandó keverés mellett belecsorgatni a vaníliaaromát, majd kanalanként hozzáadni a forró vizet. Még pár percig így keverni tovább.

A lisztet összekeverni a sütőporral, és a masszához szitálni, majd rákanalazni a darált diót és a mézes-fűszerkeveréket. Ezután fakanállal óvatosan összeforgatni.
Egy gáztepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráönteni a masszát, és egyenletesen elsimítani.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb.15 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a sütőpapírt lehúzni a tésztáról, majd rácsra tenni és teljesen kihűteni.




Krém hozzávalói:

15 dkg mascarpone
2 dl Hulala(v. habtejszín)
porcukor
1 cs vaníliás cukor

pár kanál savanykás lekvár

Tetejére:

15-20 dkg rumos gesztenyemassza
olvasztott csokoládé

A mascarponét simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral. A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni. (habtejszínhez, habfixáló is kell, mert különben összeesik a hab)

A teljesen kihűlt piskótát két egyenlő részre elvágni, majd az egyik lapot megkenni savanykás lekvárral. Ezután ráhelyezni a másik lapot, és annak a tetejére egyenletesen rákenni a mascarponés-habos krémet. 
A krém tetejére ráreszelni a gesztenyemasszát, majd a tetejére olvasztott csokoládét csorgatni.
 (én a csokoládét felszeletelés után csorgattam a gesztenye tetejére)

Egy kicsit állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, majd ízlés szerint felszeletelni.