2011. december 26., hétfő

Mézes puszedlis-mascarponés pohárkrém.



Karácsony második napja van, így lassan közeledünk az ünnep végéhez. Persze azért még lehetséges, hogy éppen váratlan vendégek futnak be, és a süteményeink már  fogyóban vannak. Ilyenkor jól jön egy gyorsan  elkészíthető pohárkrém. Én most éppen az utolsó darab mézes puszedliket használtam fel. A krém porcukorral kikevert mascarponéból, és tejszínhabból készült, és mivel volt itthon gránátalma, így annak a magjai is belekerültek. Természetesen mindenkinek a saját képzeletére van bízva milyen hozzávalókat használ fel. Pl. kerülhet bele bármilyen gyümölcs, vagy éppen befőtt, esetleg morzsolhatunk rá linzert a puszedli helyet, megcsorgathatjuk olvasztott csokoládéval. A végeredmény mindenképpen nagyon finom lesz.





Hozzávalók:

pár darab mézes puszedli
25 dkg mascarpone
2 dl Hulala (v. habtejszín)
porcukor
2 db vaníliás cukor
gránátalma

A mascarponét krémesre keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. 
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.

Poharakba kanalazni a habos krémet, majd a tetejére morzsolni a mézes puszedlit. Ezután megszórni a gránátalma magokkal, majd egy réteg krémmel befedni. A krém tetejére szintén puszedlit morzsolni, majd a maradék gránátalma magokkal díszíteni.

Rögtön fogyasztható. Amennyiben előbb elkészítjük, akkor a hűtőbe pár órán át tárolhatjuk.

6 megjegyzés:

  1. Akármibe kerül a mascarpone, az már csak finom lehet...És ha mézeskaláccsal van kombinálva, egyenesen mennyei...Gondolom, milyen fincsi volt!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ötlet:) Bár nálunk a puszedli már karácsony előtt elfogyott, de szerintem más maradék szárazsütivel is finom lehet:)

    VálaszTörlés
  3. María!
    Nagyon finom volt, jó krémes és finom a puszedlitől.:)

    VálaszTörlés
  4. IllésKrisz!
    Nagyon szeretem a mascarponét, igaz egyszer próbáltam házilag készíteni, de az meg sem közelítette a boltban vásároltat. Így igaz drága, de nem sajnálom rá a pénzt, mivel az ízét nem pótolja semmi.:)

    VálaszTörlés
  5. trollanyu!
    Szerintem bármilyen szárazabb aprósüteménnyel finom. Idén többször is sütöttem puszedlit, nagyon kapós volt, így került ebbe a pohárkrémbe is.:))

    VálaszTörlés