2010. november 9., kedd

Márton napi libacomb.




Tudom, tudom hogy még nincs Márton nap, de azért én ma libacombot sütöttem. Persze azért a napján is libából készül majd az ebéd, de akkor ludaskása kerül a tányérunkra. A tavalyi sikertelen libacomb vásárlásból tanulva, idén időben szerettem volna beszerezni eme hozzávalót az ebédhez. Viszont úgy látszik nekem nincs szerencsém ezekkel a libákkal. Több üzletet bejárva, amikor elmondtam mit is szeretnék vásárolni, hát csak néztek rám mint "borjú az újkapura". Egy héttel ezelőtt még híre sem volt a libáknak. Vagyis híre volt mert, pl. az egyik multi ezerrel reklámozta, hogy náluk bizony töménytelen mennyiségű liba és combja sorakozik a polcokon. Ez igen jó reklám lehetett volna, ha a libákkal is közlik ezt a tényt. Na mindegy is, végül SIKERÜLT combra és aprólékra szert tennem. Így nem is vártam vele tovább, ma meg is sütöttem, nehogy a végén még meglógjon a hűtőből.:))) Gyönyörű szép pirosra, ropogósra sültek a combikák, és finom sült krumpli és lila hagyma lekvár társaságában gyorsan el is fogyasztottuk. (további libából készült receptek itt megtalálhatóak)






libacomb

kakukkfű
fokhagyma
víz


A combokat jól megmosni, átnézni és a tokokat eltávolítani. Én a kézi perzselőmmel, pár perc alatt megtisztítottam, de a gáztűzhely lángja is kiválóan megfelel a célnak.

Ezután mindkét felét alaposan bedörzsölni sóval, majd egymásmellé helyezni őket egy tepsibe.
A combok köré szórni egy kevés kakukkfüvet, ízlés szerinti mennyiségű szeletelt fokhagymát, és egy kevés vizet önteni alá.
Alufóliával lefedni a tepsit, majd előmelegített sütőben, közepes lángon puhára párolni.(az idő függ a liba korától!!)
Amikor már kellően megpuhult, a fóliát levéve szép pirosra sütni. Közben a zsírjával többször meglocsolni.

Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínálhatunk hozzá. Én sütőben sült fűszeres krumplival és lilahagyma lekvárral tálaltam.

14 megjegyzés:

  1. Ez igazi "fennséges" fogás,csak nyelni tudok.A látottak alapján azt hiszem, Éva nem almával vitte "bűnbe" Ádámot.

    VálaszTörlés
  2. Oh!Ez merénylet!:-)
    Lilahagyma lekvár is nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett! Szintén fehérváriként kérdezem hogy Interspárban nem kerested? Mert a Budai útiban rengeteg volt, mi is ott vettünk. A lilahagyma lekvárt feltétlen kipróbálom mellé.

    VálaszTörlés
  4. Iván!
    Nagyon köszönöm!!!:)))

    VálaszTörlés
  5. Nelli!
    Isteni finom!!! Feltétlen próbáld ki, nekünk nagyon ízlett.:)

    VálaszTörlés
  6. Tatin!
    Sajnos én kissé messze lakom Székesfehérvártól, így csak ritkán járok ott. Azért nagyon köszönöm, hogy megírtad. Dunaújvárosi és környékbeli Spart, Interspárt jártam végig, és üres polcokat találtam. Ezek szerint nem egyformán töltik fel az üzleteket.A többi nagy áruházban és baromfiboltban is pangás volt libafronton, de lehet csak amikor én keresem, tavaly ugyanígy jártam. Ez az én formám.:)))

    A lilahagyma lekvár feltétlen próbáld ki, isteni finom!!!

    VálaszTörlés
  7. Nem is tudom miért, de azt hittem te is Fehérváron élsz.

    VálaszTörlés
  8. Tatin!
    Sajnos nem ott élek, pedig volt idő amikor megvoltunk indulva hogy odaköltözünk. kb. 50 km-re lakunk, így csak ritkán megyünk oda vásárolni.:)

    VálaszTörlés
  9. Fú de guszta. Bár a hagymát inkább lilakáposztára cserélném(hagymafób)^^

    VálaszTörlés
  10. Araniel!
    Köszi!! Nagyon finom, szívesen megkóstoltatnám veled, tuti megszeretnéd. Lilakáposztát mi is szeretjük nagyon.:)

    VálaszTörlés