2010. március 12., péntek

Csokoládémártás (öntet)


A tegnapi rizskoch mellé készítettem el ezt a mártást, vagy más néven öntetet. Tudom hogy általában vaníliás illik hozzá, de én most mégis inkább e mellett döntöttem. És valóban jó döntés volt, nekünk legalább is nagyon ízlett. Különböző felfújtak remek kísérője lehet, főleg ha valaki nagyon szereti a csokoládét minden féle formában elkészítve.

6 dl tej
1 cs csokoládé puding
5 dk étcsokoládé (85%-os)
1 cs vaníliás cukor
5-6 ek cukor
2 db tojás

A pudingport egy kevés tejjel és a cukorral simára keverni, majd hozzákeverni a tojások sárgáját is.
A csokoládét mikróban felolvasztani, majd ezt is belekeverni az előző keverékbe.
A maradék tejet feltenni melegedni, majd állandó keverés mellett belekeverni a pudingos-csokoládés-tojásos keveréket. Lassú tűzön kevergetve pár percig főzni, hogy besűrűsödjön.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként kézi habverővel a pudinghoz keverni.
Rizskochhoz, felfújtakhoz öntetként tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése