2010. február 12., péntek

Rumos-szilvás öntet süteményekhez


A tegnapi szilvás-leveles tésztás süteményhez készítettem el ezt az öntetet. Egy kis rummal megbolondítva, remekül illet hozzá. Befőtt szilvából készítettem, de szerintem frissen szedetből, vagy fagyasztott szilvából is készülhet. Akkor viszont kicsit tovább kell főzni, és esetleg több fűszert pl. szegfűszeget, fahéjat és cukrot is adni hozzá.

1 üveg szilvabefőtt
1/2 dl rum
1 cs vaníliás cukor
fahéj

A szilvát kimagozni, majd egy serpenyőbe tenni. Ízesíteni a vaníliás cukorral, fahéjjal és ízlés szerinti mennyiségű rummal. Botmixerrel pépesíteni.(vagy összeturmixolni)
Feltenni a tűzre és felforralni, majd mérsékelni a lángot és 3-4 percig állandó keverés mellet felfőzni.
Tálaláskor még langyosan a süteményre csorgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése