2009. december 8., kedd

Paprikás krumpli



Ma megint egy feledésbe merülő, ám egy igen egyszerű és finom paprikás krumplit főztem ebédre. Emlékszem gyerekként elég gyakran az asztalra került, főleg télen, finom házi füstölt kolbásszal. Mostanában pedig szinte nem is főztem, pedig annak idején szerettem. Sajnos lassan tényleg feledésbe merülnek az ilyen kiadós és laktató ételek, melyek az idősebb korosztály mindennapjaihoz hozzátartoztak. Azért is teszem közzé most a receptet, hátha másnak is eszébe jut róla a régmúlt, és újra kedvet kap az elkészítéséhez. Vagy esetleg a fiatal háziasszonyok is elkészítik, és megkedveltetik a családdal.


1 kg krumpli
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
20 dkg füstölt kolbász
5 pár virsli

ételízesítő
köménymag
csípős Piros Arany
pirospaprika
szerecsendió
majoránna
víz
olaj

A vöröshagymát apróra vágni, a paradicsomot és a paprikát felszeletelni. A krumplit megpucolni és hasábokra vágni. A kolbászt és a virslit felkarikázni.
Egy edénybe olajat önteni és elkezdeni párolni az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadni a paradicsomot és a paprikát is. Ha már kellően megpárolódott, bele tenni a füstölt kolbászt és így párolni tovább. Ezután hozzáadni a virslit, megszórni a pirospaprikával és jól összeforgatni. Rátenni a krumplit és felönteni annyi vízzel, hogy félig ellepje. Ízlés szerint fűszerezni, jól összekeverni, majd felforralni. Ha már forr, a lángot mérsékelni, és szép lassan puhára főzni.
Savanyúsággal, vagy uborkával tálalni.

4 megjegyzés:

  1. Igen, a jó öreg paprikás krumpli. Nálunk is gyakran készül. Aki hagyományos magyar konyhát vezet, ott bizony méltó helye van ennek is. Nagyon finom étel :))

    VálaszTörlés
  2. Nem fogod elhinni, de ezt akartam vacsorára főzni. Azután valami miatt mégis meggondoltam magam, és tepsis krumpli lett belőle jó kis füstölt kolbásszal, és szalonnával. De mi is nagyon szeretjük a paprikás krumplit, és elég gyakran is főzöm. Friss, puha kenyérrel, és tejfölös uborkasalátával, vagy finom csemegeuborkával, ahogy a képen van, egyszerűen megunhatatlan. Igazi magyar étel.

    VálaszTörlés
  3. Gyerekkori kedvencem, az is marad!

    VálaszTörlés
  4. Yasmine!
    Látom ebben is megegyezik az ízlésünk!!:)

    Ani!
    A tepsis Krumpli is nagyon finom lehetett, én is szeretem!!!:)

    Judith!
    Nekem is a gyerekkorom jut róla eszembe. Manapság is szívesen főzöm.:)

    VálaszTörlés