2009. december 24., csütörtök

Angol karácsonyi puncs.






Karácsony szentestére mindig készítek egy finom puncsot, melyet a vacsora után, a fenyőillatos, meleg szobában, meghitt beszélgetés közben kortyolgatunk el. A kedvencünk ez az angol puncs, tele gyümölcsökkel, és a puncs fűszerkeveréknek köszönhetően finom, fűszeres ízzel és illattal. Az eredeti receptben ugyan nincs puncs fűszerkeverék, csakis a többi hozzávaló, így az el is hagyható..... de szerintem kár lenne érte. 





Hozzávalók:

2,5 dl édes vörösbor
2,5 dl édes fehérbor
2,5 dl víz
1,5 dl rum
1 cs puncs fűszerkeverék (el is hagyható)
25 dkg kristálycukor
1 db citrom
2 db narancs




A gyümölcsöket alaposan mossuk meg, majd vékonyan vágjuk le a haját úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta.

A vizet öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a gyümölcshéjat és a puncs fűszerkeveréket, majd forraljuk fel, és főzzük pár percig. 

Ezután adjuk hozzá a cukrot, öntsük bele az alkoholt, és addig keverjük míg a cukor teljesen feloldódik, és éppen csak el kezd forrni.

Ezután facsarjuk bele két narancs és egy citrom levét, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek. (közben kóstoljuk meg, és ha szükséges adjunk hozzá még cukrot)

Pár perc után szűrjük át a puncsot egy kancsóba, ízlés szerint tegyünk bele vékonyra karikázott narancsot és citromot, majd merjük poharakba és forrón kínáljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése